maanantai 25. toukokuuta 2015

Vanity organization


Sinistä pintaa-blogin innoittamana päätin toteuttaa ex tempore tällaisen meikkipöytäpostauksen. En sitten tiedä, onko kauhean esteettinen pläjäys, mutta tässä ideoita. Minulla tämä on toiminut jokseenkin siistinä pysyen/ainakin siivous on helppoa, kun määrätyt alueet kaikelle löytyy. Usein tarvitseekin vain poistaa ne kolmen viikon postit jotka kerään tuohon etualalle :D Tämä kokonaisuus sijaitsee keittiömme ikkunan alla jääkaapin ja vanhanaikaisten ruokakomeroiden välissä.


Säilytän tässä niitä kamoja, joita käytän tässä ns. asuinkerroksessamme eli alakerrassa. Suihkutuotteet on kellarissa pesuhuoneen yhteydessä, voiteet yläkerran makkarissa vaatekaapissa. Käyn muutamia kertoja vuodessa matkoilla/juhlissa/saunailloissa/viihteellä ja nuo tilaisuudet ilmaantuvat yleensä niin pienellä varoitusajalla keskellä kiireistä arkeamme, että olen katsonut parhaaksi pitää suihku- ja meikkipussit sitä varten valmiustilassa tässä helposti saatavilla.Säilytysastioiksi olen haalinut kaikkea kotona ajelehtivaa: pinkki haarukkakori on pesua odottavien sutien parkki, kuvaustaustana toimivan A4:n takana kulmikas kukkamaljakko roskiksena. Punainen lasinen astia on vanupuikkojemma, Palaset-laatikostossa ovat arkimeikkini, yllä oikealla käsivoide, putsausemulsio lähinnä kämmensyrjää varten ja toimettomana pyörivä sivellinten pikaputsari. Alla vasemmalla hajuveteni Partyliten peilitarjottimella, pikkuinen Vitriini sormukselle, keltainen korvattomaksi mennyt Teema-muki puhtaille/puolikäyttöisille sudeille. Etualalle kertyy kaikkea A:sta Ö:hön...


Korusälän ja kasvopaperiannostelijan vasemmalla puolella on ruskea 70-lukulainen (?) kynäteline sudeille, voiteille, pinseteille (reunalla "hajareisin") ja kiillonpoistopaperille. Luomiväriapplikaattorit ja avattu hajuvesinäyte pysyvät pystyssä voidepurkin välikanteen kuumaliimatuissa pumppuspraypullojen hatuissa, jotka muodostavat kynätelineen matalimpaan putkeen irto-"organizerin".

Korukoukusto ei ole ihan toimiva, kamaa on liikaa. Pitäisi ottaa vaan absolyyt feivöritit siihen esille... Turkoosi lasinalunen on aamuteetä varten, jonka nautin useimmiten meikkauksen lomassa. Ihana art deco-suklaarasia on tyhjien kerääjänä blogia varten, mutta valitettavasti varmaan joudun jonkun isomman ja korkeamman siihen hommaamaan :( Kello ja peili hakeutuvat tuolle hollille luonnostaan yleensä.

Irrallisen kärryn ylälaatikossa on meikkisieniä, -suteja, kasvojenpesuvälineitä ym. härpäkkeitä. Olen erotellut romppeet kategorioittain tyhjiin luumu- ja viinirypälerasioihin. Laatikon päällimmäisenä pieniä muovipusseja meikkipöydän roskista varten. (You know kaiken maailman mikroskooppisia apteekin pusseja, kuivana pysyneitä pakastepusseja jne., joilla ei muuta käyttöä ole.)


Meikkilaukkuihin niin ikään kategorioittain jaoteltuja kasvotuotteita: mustassa kuorintoja, valkoisessa silmänaamioita, viininpunaisessa pussinaamioita ja -kuorintoja, liilassa kasvonaamiotuubeja.


Vasemmalla on käsivoiteita kenkälaatikossa, oikealla jalkatuotteita pahvisessa rahka"lavassa". Niiden kahden pahvilootan väliin on kiilattu pussimuotoisia jalkatuotteita. Luonnonvalkoisessa meikkipussissa on pieniä yksittäispakattuja kylpytabletteja. Kärryn vasemmalla puolella olevissa kahdessa Dermosilin kannellisessa laatikossa on matkakokoja ja näytteitä siististi pieniin meikkipusseihin laijteltuina.

Alemmassa on vähemmän tarvittavia eli kroppa- ja hiustuotteita omissa meikkilaukuissaan. Ylemmässä on meikkipussillinen yksittäispakattuja deodorantti- ja muita pyyhkeitä sekä meikkipussillinen kasvotuotteita. Kasvotuotteet on edelleen lajiteltu pikkuisiin pussukoihin tarkemman alalajin mukaan. Pahvilaatikoiden päällä tosiaan kaikki saunailtaan tai viikonloppureissuun tarvittavat pesuaineet vedenpitävässä meikkilaukussa. Ehkä olen hivenen kaheli näissä järjestelyasioissa, mutta pysynpähän kärryillä omaisuudestani ja monesti ostohimon saa tyydytettyä ihan hypistelemällä kaikki ihanat jemmat läpi :)

Siinä oli mun woman cave, millaisias rouvilta ja neideiltä ruudun toisella puolen löytyy? Kiinnostiko tällainen postaus? Voisin nimittäin esitellä mielellään jotain tarkemminkin, esim. tuon meikkijemmana toimivan Suomalaisesta ostetun lokerikon tai matkakokopussukat.

3 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen postaus ja hauskoja tee-se-itse-ratkaisuja säilytykseen :D.
  Voi kumpa meilläkin olisi tilaa kunnolliseen meikkipöytään mulle... Täytyy tyytyä meikkaamaan aina vessassa :/.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Tuota järjestyksenpitoa voi soveltaa pienenpiinkin tiloihin, laittaa suosikit helposti esille ja jemmat kategorioittain. Sieltä sitten käy fiiliksen/ vuodenajan mukaan vaihtamassa esille eri tuotteita. Yksi idea voisi olla myös tietsikkapöydän tilalle sellainen koulupöytä, jossa on keskellä peiliksi nouseva osa ja alla tilaa. Koetan löytää ja linkittää sellaisen tähän, ainakin läppäri olisi helppo siirtää syrjään sellaisen päältä vaikka päivittäin.

  VastaaPoista
 3. https://www.sotka.fi/tuotteet/tuote/1367/22487/startti-monitoimipoyta Tässä juuri se, jollaisen olen nähnyt!

  VastaaPoista