torstai 26. heinäkuuta 2012

Lumene-hyvästejä... Helppoja ja vaikeita.


Jo vuosia (jopa niihin aikoihin, kun elelin alaikäisenä hikisellä kuukausirahalla) olen aika ajoin huomannut lähes kaikkien meikkieni olevan Lumenea. Silloin ennen Lumene tuntui luksukselta, nyt se on vain perusmerkki, jota saa ilahduttavan usein tarjouksista.

Hydra Drops Kosteuttava Meikkivoide  sävy 3 Aurinkokaakao (2ml)
Sain jostain kylkiäisenä 2 ml:n pussin Hydra Drops- meikkivoidetta sävyssä 3 Aurinkokaakao. Sävy oli minulle aivan liian tumma ja säästin sen testattavaksi nyt kesällä. Väärä kesä, ei ole aurinkoa paljon näkynytkään ja meikkivoide oli edelleen aivan liian tumma :D
Olen tosi lumikki normaalisti, kuten tästä käsivarrestani näkyy etenkin vielä kuvan vasemmassa reunassa. Omaa ihoani punaisemman ja reilusti tummemman meikkivoideläntin erottaa selvästi. Peittävyys on Ultra Light-koostumukseksi yllättävän hyvä, kuten tässä sinertävästä suonestani näkee. Aknea tämä meikkivoide ei peittänyt, vaan korosti hohtavuutensa takia, mutta silmänympärysten sameutta ja väsähtänyttä ilmettä sitäkin paremmin. Meikkasin tästä pussukasta 3 kertaa kuivalla sienellä koko naamani. Lisäsin päälle tällä hetkellä liian vaaleaa Lumenen Matte Harmony Mineraalimeikkipuuteria (poistunut tuote) sävyssä 10 Mantelikerma  sekä kerran Clarinsin irtopuuteria sävyssä Translucent, mutta kumpikaan ei pelastanut näyttämästä jenkeistä karanneelta. (En muuten koskaan käytä itseruskettajiakaan, mulle ei mielestäni edes sovi rusketus.) Tämä meikkivoide oli koostumukseltaan hyvin lähellä Garnierin BB-voidetta eli rasvainen, ylihohtava, mutta miedosti peittävä. Tämä on Garnierin voidetta ohuempaa ja juoksevampaa. Tuoksu on tällä sama karmea savi-palasaippua, kuin muissakin Lumenen meikkivoiteissa on ollut jo ainakin 10-15 vuotta. En tule ostamaan tätä.Eyebrow Graphics Kulmakynä sävy 2 Harmaanruskea


Tämä on käsittääkseni jonkin sortin kulttituote ja myös minun pitkäaikainen luottotuotteeni. Yksi niitä harvoja kosmejuttuja, joita olen ostanut varmaan 3-5 samanlaista peräjälkeen. Tämä oli vielä sitä vanhaa harmaakuorista mallia. Löysin tämän useampi vuosi sitten eurolla punaisen lapun korista, koska tästä oli harjallinen korkki hukkunut ja joku rajauskynän tuppi laitettu tilalle. Taisi maksaa itsensä takaisin ;) Kuvan harjakorkki on siis edellisestä kynästä ja varmaan 5 vuotta vanha! (Toki säännöllisesti puhdistettu.)

Tämä on tummahko viileänneutraali sävy, joka sopii erittäin monelle meistä maantien sävyisistä suomalaisista. Laatu on kuiva ja kova. Yleisesti ottaen tämä tekee hyvin pysyvää jälkeä, mutta minulla on niin rasvainen iho, että illansuussa saattoi levitä pienestäkin hipaisusta tai raapimisesta. Nykyään valmistettava kynä on eri niminen ja näköinen, joten voi olla, että koostumustakin on muutettu. Sävyvalikoima näyttäisi samannimisen vielä sisältävän. Säännöllisesti teroitettuna tällä saa tarkkaa, luonnollistakin jälkeä.

2 vasemmanpuoleista raitaa ovat  Lumenea, kolmas raita on MUS:n keskitummaa sävyä MUS:n omalla viistosiveltimellä levitettynä.


Aika aikaa kutakin. Nyt aion jättää myös tämän tuotteen unholaan, sillä minulle on muodostunut aukkoja kulmakarvoihin (varmaankin nyppimisestä, sillä ennen olin melkoinen pensaskulmis). Aukkojen täyttämiseen ja varsinkin kulman hännän jatkamiseen piirtämällä tämä oli luonnottoman kynämäinen tai ainakin vaikea ja hidas häivyttää edes verrattomalla korkkiharjalla. Tulee pelottavan orpo olo ilman tätä pitkäaikaista kaveria, varsinkin kun Elizabeth Taylor-tyyliset melko hallitsevat kulmat ovat meikkini kulmakiviä.

Seuraajaksi olen hankkinut Make Up Storen Tri-Brow-jauheväripaletin. Opin käyttämään palettia varmasti vielä Eyebrow Graphicsiakin hienommin, mutta on outoa joutua juuri siihen opetteluvaiheeseen. Kuin olisi juuri koira kuollut ja uusi hankittu. Sitä on iloinen ja innoissaan niistä mahdollisuuksista, mitä edessä avautuu. Salaa kuitenkin suree sitä helppouden, tuttuuden ja ennakoitavuuden menetystä ja nostalgisoi niitä mahtavia vuosien yhteisen opettelun synnyttämiä huippuonnistumisen kokemuksia sen entisen kanssa. Voi kuulostaa friikiltä, mutta joihinkin meikkeihini kasvan kiinni tällä syvyystasolla. Meikkejä en pahemmin jemmaa tai haali hetken mielijohteesta ja minulla onkin aika pieni ja 99% käytössä jatkuvasti oleva meikkiarsenaali. Ostan sellaisia, joiden tiedän sopivan itselleni ja hudit annan heti eteenpäin.

Meikit on kai jotenkin pyhiä mulle... Ne vaikuttaa kuitenkin niin paljon siihen kommunikointiin ihmisten kanssa. Mulla ei ole sellaista, etten uskaltaisi mennä missä vaan meikissä/meikittä minne vaan, mutta on ihan tosiasia, että tietynlainen meikki kerää tiettyjä reaktioita tietyissä ympäristöissä ja koetan niitä ottaa huomioon. Oon ollut asiakaspalvelutyössä, jossa tapaa todella paljon ennalta tuntemattomia, erilaisia ihmisiä. Kyllä tuli monet kerrat todettua, että täydessä tällingissä ei meinannut töitänsä saada tehtyä kun asiakkaat jäi juttua iskemään ja toisaalta meikittöminä päivinä kohtaamiset jäi usein persoonattomiksi ja lyhyiksi. Ennen tuota työtä en oikeastaan uskonutkaan meikillä olevan niin väliä, mutta kun noita "harjoituskertoja" syntyi tuhansia, niin oli pakko myöntää itselleen nuo lainalaisuudet. Nyt sitten osaan tehdä tietyn meikin sen mukaan haluanko olla esim. täysin huomaamaton, asiallisesti ja miesten huomiota keräämättä tai sitten nimenomaam korostaa ja jopa hurmata. Tai tiiä häntä onko se meikki muna vai kana eli aiheuttaako meikkini tiettyä kontaktinsolmimista vai onko mulla joku tietty sosiaalisuusaste päällä ja meikkaan sitte sen mukaan... Pitäsköhän mun nyt muistuttaa itseäni tästä alkulupauksestani ja jättää tää hiustenhalkominen :D

Kylläpä Lumenen kulmakynä vei vaikuttaviin muistoihin ja ajatuksiin. Tän postauksen kirjoittaminen tuntui samalta kuin valokuva-albumin selaaminen. Nyt on aika sulkea tämä muistojen albumi hymy huulilla :)

Tiedättekö tän luopumisen haikeuden ja uudesta intoilun risteyskohdan? Kertoilkaa mikä kosmetiikka vie syviin tuntoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti