sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Yves Rocher vanulaputKotimaisten kosmetiikkablogien kermaan kuuluva Ostolakossa on pullollaan kaikenlaista tietoa, jota minäkin imuroin minkä kerkeän. Tämä vanulappuja vertaileva postaus on superhyödyllinen! Huomasin tässä omistavani yksiä lappuja, joita edes tuo massiivinen tietopaketti ei ollut tavoittanut.Nimittäin postimyyntifirmatkin kauppaavat omia vanulappujaan. Pakkohan se on selvittää, ovatko ne hankintahintansa ja -vaivansa arvoisia.Yvesin laput ovat pyöristetyn suorakulmion muotoisia ja melko isoja, 5½ cm x 5½ cm. Pakkaus sisältää 80 kpl. Niissä on hankaavaa tekstuuria tuovia uria molemmilla puolilla ja pakkauksessa lukeekin näiden olevan nimenomaan meikinpoistolappuja. Toinen puoli on perusraidallinen, toinen taas kalanruotokuvioinen. Molemmat puolet ovat tehokkaita meikin ja kynsilakan poistamisessa ja iso koko auttaa, sillä yhdellä lapulla pärjää usein koko kasvojen tai 10 kynnen puhdistamisessa.Kasvoveden kanssa nämä eivät ole parhaimmillaan, sillä materiaali imee hirvittävän määrän nestettä ja alkaa kesken pyyhinnän tuntua kuivalta, jolloin kasvovettä joutuu lisäämään yhä vain. Hieman auttaa, jos kerralla tarvittavan kasvovesiannoksen lisää kokonaan pienelle alueelle lapusta eikä "tasaisen ohutta kerrosta" laajalle osuudelle lapusta. Materiaali muistuttaa markka-aikana myytyä irtopumpulia, jossa oli viskoosia puuvillan seassa: materiaali on hivenen tekokuituisen kuorintakäsinemateriaalin lailla natisevaa, eikä täysin pehmoisen huokoista puuvillaista. Silti tämän lapun pitäisi olla 100 % puuvillaa.


Lapun voi halkaista, mutta siinä on useita epämääräisiä kerroksia eikä se siis jakaudu helposti ja selkeästi kahteen yhtä paksuun osaan. Lapun voi myös jakaa täysipaksuisena "slaisseihin", mutta ei tarkkarajaisesti. Revitpä lappua miten päin vaan, tulee välistä esiin paljon irtopumpulia. En siis halkaisisi tai jakaisi lappuja, sillä silmään ja iholle ei todellakaan tarvita vanuhitusia.Pakkauksen saa auki katkoviivaa pitkin joko pohjasta tai yläpäästä. Ripustukseen löytyy naru.


Paketti maksoi 1,90 €, mistä tulee hieman kalliihko kappalehinta. Näitä ei myöskään tunnu aina olevan saatavilla. Imukykyisyys on myös huomattava miinuspuoli ja siinä tuote eroaa selvästi ruokakaupoissa myytävistä muista lapuista. Hankala saatavuus, korkeahko hinta, huonohko laatu tarpeisiini nähden. Ei jatkoon.

2 kommenttia:

  1. Minä käytän käsintehtyjä meikinpoistolappuja ,pestäviä sellaisia ja olen ollut tyytyväinen.Samalla säästän luontoa ja rahaa.Pumpuleitä menee aivan liikaa ja tulee kallimmaksi minun kohdalleni myös silmänypmårys ihooni ei tykänyt kun punotti aina hankaamisesta.

    VastaaPoista
  2. Millaisesta kankaasta olet omasi tehnyt, onko sinulla Sabiha omaa blogia tms. missä niistä lapuistasi näkyisi kuvia? Mullakin on iso pesulappu kasvonaamioiden poistoon ja pieniä kesto"vanulappuja", joita olen itse ommellut. Käytin flanellia ja vauvan harsokangasta. En ole oikein materiaaliin tyytyväinen ja haluaisin vinkkejä paremmasta! Pitäisikin tehdä niistä juttua tänne.

    VastaaPoista