lauantai 31. joulukuuta 2016

Ihonhoitohylsyjä


Etsiskelin taannoin sivellinshampoota myös The Body Shopista. Heillä ei ollut, mutta myyjä kertoi käyttävänsä tätä teepuuputsaria myös meikkivälineilleen ja antoi näytteenkin, että voisin minäkin siihen kokeilla. Juu en ajatellut 14 € pulloa vahvaa alkoputsaria ostella siveltimille, joten kokeilin sitten pitkästä aikaa itselleni. Tämä oli juuri niin vahvan yrttistä ja kuivattavaa kuin muistinkin, kestin sen 10 pesukertaa, jotka pussista riitti, mutta en osta omaa pulloa.


Ahavan 50 % alesta löytynyt 30,90 € normaalihinnaltaan ollut Time to Clear All in one toning cleanser oli ihan ok meikinpoistoaine. En nyt allekirjoittaisi tuota, että ajaa samalla myös kasvoputsarin ja kasvoveden asian, mutta hyvä ykkösputsari vanulapun kanssa pyyhkimiseen. Jätti raikkaan pinnan sekaiholleni moneen muuhun puhdistusmaitoon verrattuna, mutta jouduin kyllä vielä ehdottomasti pesemään ihon geeliputsarilla ja laittamaan erillistä kasvovettä tämän jälkeen, että lieväkin lähmä häviää. Kätevä pumppupullo, mutta en tod. maksaisi kolmeakymppiä tästä(kään).


Naamiovarastojakin olisi syytä tyhjennellä etenkin näiden saldoon kirjaamattomien pussukoiden osalta. Oriflamen Pure skin-finnisarjan Purifying Mask oli yllättäen ihan kiva jopa saunassa käyttäessäni. Sininen ohut naamio viilensi hetken aikaa kivasti eikä kirvellyt, vaikka mentolinen tietty olikin. Miehisen merellinen hajuste, varmaan motivoimaan teinipoikia ihonhoitoon. Saman pussiduon kuorinnan olin käyttänyt jo erikseen, mutta toimi vieraankin kuorinnan jälkeen käytettynä. En osta lisää.

Freemanin Facial Anti-Stress Mask Dead sea minerals oli pettymys. Ihanan ärtsy turkoosi väri oli upea, tuoksukin hyvällä tavalla hieman poikkeava, lakritsinen ja merellinen. Kuivatti kuitenkin niin perinteisen järkyttävän savimaisesti, että en tilannut isoa tuubia Sunrise Cosmeticsin houkuttelevasta 10 € tilaukset ilman postikuluja-tarjouksesta. (Jotain muuta kyllä tarttui parinkin eri tilauksen verran mukaan...)


Myös silmien alue on saanut naamiointia osakseen viime aikoina. Dermosilin edesmenneet ja päiväysvanhat For Faces Refreshing Eye Pads-laput ovat edelleen suosikkini ever. Geelimäiset ja ihan oikeaa juonteensilottumisena näkyvää kosteutusta antavat.

Phytomerin alehaalinta Smoothing and reviving eye mask oli eltaantunut ihan saven hajuiseksi sitten viime kontaktin, joten heipparallaa. Harmi, sillä tämä voidemainen silmänympärysnaamio oli riittoisa ja itse asiassa siksi kilpailukykyisen hintainenkin verrattuna noihin lappusiin ja kostealla vanulapulla poistettava naamio antoi ihan samantyyppistä hyvää raikasta hemmottelutulosta kuin lappunaamiotkin. Tällaisia ei monilta merkeiltä saa.


Tulipahan käyteltyä tuokin Dermosil Primo Dekolteeseerumi. Oli ihan hyvä, kosteuttava, ohuehko voide kätevässä pumpussa. Käytin kaulalle ja dekolteelle hyvällä menestyksellä, muttei mitenkään erikoinen tai mieleenjäävä tuote. Mukavan raikas, kasvimainen tuoksu. Poistunut tuote, mutten ostaisi lisää vaikka voisinkin.

Tuon Cliniquen Pore Refining Solutions correcting serumin käytin mielestäni vuosia sitten jo pois, mutta jostain sekin nyt pölähti ilmoille taas (tyhjänä siis) enkä postaustakaan siitä löytänyt. Mielikuva on, ettei tämäkään tehnyt huokosten koolle mitään. Kipakka viinanhaju, en tykkää Cliniquen hajusteettomuuden takia usein erottuvista raaka-ainehajuista tässäkään tuotteessa. Vähän sain pumpunletkulla otettua pohjasta tuotetta kokeiluun kämmensyrjään, levittyi mukavan lipsakasti, kuten selektiiviset kasvotuotteet tapaavat tehdä, mutta ei muuta sanottavaa. En ole ostanut uudelleen.


Nämä Clarinsin uudet Booster-näytteet oranssissa Energy-versiossa sain kun taannoin ostin kosmetologiltani täysikokoisen vihreän Detox-version. Hän korosti, että minun tulisi käyttää Detoxia sekaiholleni ja se sopisi parhaiten, mutta näistä kahdesta väitän Energyn sopivan minulle paremmin ja harmittaa nyt, etten pyytänyt toisen oranssin näytteen tilalle sinistä Repair-versiota. Nämä Energyt antoivat alla esittelemälleni teepuuvoiteelle sopivaa lisälevittyvyyttä ja ehkä jopa hiukan sitä heleyttäkin, mutta toistaiseksi vihreä ei ole antanut kuin sitä notkeutta tän hetkiselle njääh-voiteelle. Öljyn näköistä, tuoksutonta nestettä.

Nyt asiaa tarkemmin tutkittuani Detoxia suositellaan savun, juhlimisen ja ilmansaasteiden rasittamalle iholle, Energyä taas valvoneille, kiireisille, aikaerorasittuneille, laihtuneille ja uupuneille vanhemmille. Repairia suositellaan äärisääolosuhteisiin, palaneelle iholle ja klooriveden rasittamalle iholle. Noista tilanteista itse asiassa olen vähiten Detoxin tarpeinen, mutta kai sillä kosmetologillakin joku peruste mielipiteelleen on, kävinhän aikanaan useamman vuoden säännöllisessä ihon timanttihionnassa hänellä. Olen aina lisännyt Booster-tippani juuri voiteeseen, pitäisi eksperimentoida myös naamion ja meikkivoiteen lisänä, sillä niitäkin Clarins itse näköjään ehdottaa.


Kokeilinpa Dermosilinkin uusia Faces-voiteita kaikissa kolmessa vahvuudessa: Light, Medium ja Rich. Nämä ovat siis värittömiä 24 h voiteita, ja vahvuudet viittavat kosteutustehoon eikä värisävyyn. Ihme kyllä en huomannut sekaihollani näissä eroa... Eräskin aamu laitoin toiselle puolelle kasvoja Lightia ja toiselle Richiä, mutta meikki levittyi ja pysyi ihan samanlaisesti. Levittäessä näiden keveyden tai hoitavuuden erot kyllä tuntui, mutta tosiaan ne kaikki sopivat minulle. Tuoksuissa ei suurta eroa ollut, kaikissa on Dermon edesmeneiden Hyal X3-tuotteiden ja Vitamin E seerumin tyylinen metallinen tuoksu. Tilasin/ otin bonustuotteeksi sittemmin kaikki versiot näistä täysikokoisina, katsotaan, erottuvatko aikanaan pidemmässä käytössä toisistaan enemmän.


Nämä kaksi apteekin matkapakkauksesta (siskoltani?) saamaani jemmapyörijää sain onneksi hävitettyä nyt. En tykännyt oikein kummastakaan, mutta yllättäen tuosta Crème Nutritivesta enemmän ja ohuemmasta suojakertoimellisesta päivävoiteesta vähemmän. Molemmat käytin kyllä yövoiteena ja kosteuttivat ok, mutta suojakertoimellinen hajahti levityksen alkuvaiheessa hetken oksennukselle. En usko että oli pelkkää vanhentuneisuutta, kun koostumus ja tuoksukin muuten oli kunnossa, olen huomannut samaa hajahdusta joskus muissakin aurinkovoiteissa. Kumpikin 4,5 ml tuubi antoi à pari viikkoa yövoidetta.

Avasin saman sarjan Eye Contour creaminkin 3 ml näytetuubin samaan syssyyn, mutta täytyi myöntää sen olevan itselleni hieman liian tuhti ja turvottava. Mieheni sattui juuri samoihin aikoihin pyytämään minua tuomaan kaupasta itselleen uuden sy-voiteen, joten sain annettua sen hänelle. Hän kun on jo 40+, joten saattaisi olla oikeastikin kohderyhmää. Minusta tuote ei ole näkynyt hänellä mitenkään turvotuksena silmissä, eikä ole valittanut. Hän herkästi kyllä sanoo suoraan, jos jotakin "ei tarvii tuoda enää" :D


Oriflamen Love Nature Face Lotion Purifying tea treen sain viime jouluna työkaveriltani, jonka ystävä välittää Oriflamea. Tämä oli tosiaan ihan rasvaisen ihon tuote, ei kosteuttanut minun sekaihoani tarpeeksi varsinkaan yökäytössä. Voiteessa oli INCI:n alkupäässä kaoliinia eli savea (!) jo ennen silareita, joten ei ihmekään, että levittyi nahkeasti kuin olisi sadetakkia silitellyt. Tälle voiteelle Clarinsin Energy-boosteri antoi kivasti parempaa käyttötuntua, toki tämä nyt päivävoiteena meni ok:sti muutenkin, varsinkin kun sattui se ACO:n hoitavampi sävyvoide meikkipohjaksi samaan aikaan. Teepuukin oli tässä tuotteessa The Body Shopin ja muiden aitoa yrttisyyttä siedettävämpi, mutta enpä ostaisi itse lisää tätäkään sarjaa. Holvasin surutta hiusrajasta rinnuksiin asti, nopeasti tyhjeni 50 ml.


Ekaa kertaa vuosiin tyhjeni eikä vaan eltaantunut purkkiinsa myöskin yksi huulivoide. Kaivelin ihan vanupuikoilla sen kuopankin tyhjäksi. Yves Rocherin pehmeän kermaisen tuoksuinen sheapuikko oli kiva ja halpa, mutten ostaisi lisääkään, kun niin ihmeelliset tehot ei kuitenkaan olleet. Ei tehnyt kuorta tai aiheuttanut halpahuulirasvoille tyypillistä kuorettumis-repimis-lisäämis-riippuvuutta, mutta aika heikkotehoinen silti. Vielä muutama näitä Yvesejä tahkottavana läpi, sitten saa jo vaihtelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti