lauantai 31. joulukuuta 2016

Kropan ääreishoitoa


Nyt muistaessani: tervetuloa uusille lukijoille ja kiitos vanhoille jälleen kärsivällisyydestä! :) Empties- postauksiin eli tyhjäksi käytettyjen tuotteiden arvioimiseen keskittyvässä blogissani on aina enemmän ja vähemmän aktiivisia kausia, mutta kiva huomata, että jorinani joitakin ainakin kiinnostavat. Ideoitakin saa heittää, mutta mitään meikkikuvia tai kynsitaidetta en varmaan koskaan innostu tekemään, nämä hoitotuotehommat on enemmän sitä mun omaa juttuani.

Tyhjien korini on jälleen ylensyönyt kuten kunnon joululomalaisen kuuluukin, joten katsellaas taas roskapostausta. Jaan tän kopallisen itse asiassa muutamaan eri postaukseen, niin muhkeat saldot tuli muutamassa viikossa taas kerrytettyä... Tällä kertaa haluan ensin hehkuttaa käsi-, jalka- ja hiustuotteita, joiden piiristä katosi aikasen monta ikuisuuksia pyörinyttä purnukkaa.


Tämä Dermosil Tar Spa Tervakylpysuola oli joulupakkauksesta vuodelta 2011, joten EHKÄ oli jo aikakin päästä siitä eroon. Tuoksu oli alun perinkin ikävän savuinen ja vanhetessaan laimeni laastarimaiseksi. Onneksi mieheni kinuaa jalkakylpyjä ja raspauksia aika usein, niin sain hänelle käytettyä, kun ei mitään kukkais- ja hedelmätuoksuja halua. Perushyvää, isokiteistä suolaa, joka liukeni hyvin.


Iroha Nature Repair & Nourishing Intensive treatment foot socksit eivät olleet ihan nimensä veroiset jalkanaamiot. Muovisten sukkien kuitukankaiseen sisäkerrokseen imeytetty persikkainen seerumi tuoksui kyllä herkullisen aidolta, mutta ei kosteuttanut kuivia jalkoja reilun vartin vaikutusaikanaan juurikaan ureasta huolimatta. Sisälsi INCI:n alkupuolella silikonia ja alkoholia. 4,95 € kertakäyttötuotteesta on niin kallis, että näillä tuloksilla ei tule uusia kauppoja enää.


Idea-Rapsakka-merkin Täyttä elämää-yrttijalkakylpy sisälsi sellofaanipussillisen merisuolaa ja kuivattuja yrttejä. Tätä asiakkaalta krhm... 4,5 vuotta sitten... saatua lahjaa hillosin lähinnä vaikealta kuulostavan käyttötavan vuoksi. Pussin sisältö pantiin ensin vatiin, kiehuvaa vettä litra niskaan, 20 min haudutus ja vasta sitten veden lantraus jaloille sopivaan lämpöön ja vielä reilun vartin kylpy päälle. Ei se nyt lopulta niin vaikeaa ollut, jännä tuoksu ei häirinnyt vaikka yhdessä erikoisen kuuloisia vadelmaa, minttua, humalaa ja ruusua sisälsikin. Hauskaa oli myös huljutella varpaiden välissä turvonneita, pehmeitä yrtinlehtiä!

Nämä on niin selkeästi lahjatavaraa, että tuskinpa itselleni ostaisin lisää, mutta mieltäni lämmitti, että eräs asiakkaani on aikanaan halunnut muistaa minua. Yleensä kun olen ihmiselämän ikävämmissä kohdissa heidän mukanaan työni puolesta, niin tämmöiset satunnaiset muistamiset ja arvostaminen tuntuu erityisen kivoilta.


Haa, olisikohan jo viimeinen Palmolive ever? No ei vaineskaan, tämä Mulberry Indulgent handwash oli itse asiassa heidän parhaitaan. Kuivattava koostumus toki tässäkin lirugeelissä, mutta viininpunainen väri ja sateenraikas tuoksu oikein hyviä.


Nyt sitten toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja laitoin vessaankin palasaippuatelineen löydettyäni vihdoin imukuppikiinnitteisen mallin, jossa on ritilän allakin vielä pohjaosa. Meillä kun on vatkauskulhon kokoinen allas, niin tämä teline on ihan vaan seinällä ja valuttaisi muuten lattialle. Flow Kosmetiikan pala on jo kerännyt sekin hieman ikää, eikä tuoksu kuin pelkälle tervalle, mutta tykkään siitä kyllä. Märällä kädellä lipaiseminen riittää peruspesuun jo hyvin, saippua leviää erittäin liukkaasti ja hyvin käsiin. Inhoan sellaisia halpasaippuoita, jotka pitää poimia käteen ja kaksin käsin jyystää ainetta irti, eikä tämä ole ollenkaan sellaista.


Myös tässä Dermosilin luonnonöljy- ja -vahapohjaisessa Laventelisalvassa oli päiväys mennyt 2014 ja tuoksu laimentunut, mutta tykkäsin silti siitä edelleen paljon. Kosteutti kuivia käsiä yöllä ihanasti ja kyntenikin kasvoivat normaalia paremmin repeilemättä tämän 30 ml purkin käytön aikana. Harmi, kun on poistunut, mutta Jr.-sarjassa sekä nyt uudessa kuvastossa taas Classic-sarjassa on hieman vastaavat tilalle. Jr. itse asiassa suoraan pohjautuukin tähän, sitä on mulla jo jemmassa ja tän hunajaisen uutuudenkin hommaan ihan satavarmasti mahdollisimman pian. Tällä hetkellä käytössä yökäsivoiteena samantyyppinen Lushin Ultrabalm, tykkään siitäkin!


Vanhin, pitkään ainoakin kynsilakkani The Body Shopin varmaan yli 10 vuotta sitten hommattu Nail Colour sävyssä 12 Sparkling plum oli ihan kiva, mutta viime vuosina ei enää ollenkaan sävymakuuni. Lämpimään kultaan vivahtava punertava shimmerivioletti oli lähinnä varpaankynsisävynä, mutta nyt oli onneksi kuivahtanut niin, ettei tinnerielvytyskään enää pelastanut sitä ja saan sen nyt lähes tyhjänä heittää. Käsissä käytän enää harvoin lakkaa ja silloinkin pirteän kirkkaita tai sitten ihan huomaamattomia sävyjä, en enää tykkää tästä tunkkaisesta tummasta lakkatyylistä, jota ennen ihannoin.


Randomisti tähän loppuun myös tyttäreni omenantuoksuinen Natusan Kids Balsam spray Shrek Forever after-elokuvan versiona. (Joka kumminkin on vuodelta 2010...) Tokmannin euronkorista ehkä n. 2012 ostettu. Nyt on sitten korkattu Natusanin Minions-vastaava, molemmat selvittää erittäin hyvin tukan, voin suositella lapsille ja lapsenmielisille, jotka ei meinaa malttaa suihkussa käytellä normaaleja hoitoaineita.

2 kommenttia:

  1. En oo koskaan ajatellu et palasaippuaa voi käyttää muutenki ku hinkkaamalla kaksin käsin :D Jolla lailla siis itse teen AINA.

    VastaaPoista
  2. Joo ei oo mullakaan ollu edes mahdollista aiemmin kun tuo kaksin käsin, vahigossa huomasin tällä Flow'lla, että vähempikin riittää :D

    VastaaPoista