lauantai 31. joulukuuta 2016

Kaikki meikkini: huulimeikit


Tähän postaukseen liittyy huomattavasti vähemmän angstia, kuin kasvomeikkeihin :) Jemmatut 5 tuotetta mahtuvat nimittäin tähän samaan postaukseen enemmän tai vähemmän jo käytössä olevien tuotteiden kanssa.

Ylimpänä esillä ihan jokapäiväiset. LivBoxista vuonna nakki tullut Clarins Instant Light Natural Lip Perfector sävyssä 01 on ihan mukavaa peruskiiltoa, joka ei ole liian tahmeaa. Mukavan toffeinen makukin on plussaa ja samettisella tuubin suuhun kiinnitetyllä applikaattoripäällä saa siistin tuloksen aikaan ilman peiliä.

Cliniquen sävyllisen huulirasvan eli Chubby Stickin sävyssä 05 Chunky Cherry ostin ihan normihinnalla kosmetologiltani mukaan häämeikkini yhteydessä (ööö...niin siis joo tota päivälleen 2 v. sitten...). Clinique luokittelee sävyn pinkkien perheeseen, mutta minulla tämä näyttää ihan puhtaalta punaiselta. Tätä laitan aamulla kotona peilin edessä, mutta töissä sitten lisäilen ilman peiliä operoidessa kiireessä tuota Yvesin sävyllistä mansikkahuulirasvaa.

Se ei ole lähellekään niin pigmenttinen kuin Cliniquen versio (joka sekin luokitellaan sheer-koostumukselliseksi), mutta olenpahan edes osan aamupäivää punatuilla huulilla, freesinä. Noita Yvesejä mulla on vielä kirsikkakin, mutta taidan heivata sen kun sävy ei oikein pue minua ja kotonakin haluan kuitenkin kulkea viehättävän tai edes normaalin näköisenä :D.


Nuo taas on avattuja, joskin vähäisellä käytöllä vielä olleita. YR:n hieman lämmin ruskea Sexy Pulp-kiilto sävyssä 05 Caramel tuli jälleen kerran tilaajalahjana ja sen nähdessäni oli tympääntyminen taas totaalinen. Onneksi kuitenkin korkkasin sen ja kokeilin sitä, sillä sehän näyttikin yllättävän hyvältä! Kuultaa läpi tehden hyvän my lips but better-ilmeen. Käytän tätä halutessani näyttää edes hieman huolitellummalta, mutta Cliniquen ja mansikkarasvan loputtua tästä voisi tulla jopa arkikiiltoni.

Estée Lauderin Pure Color Shimmer Gloss sävyssä 20 Impulsive coral tuli jonkin mascara- tai voidepakkauksen kylkiäispussissa. Tuote levittyy minimaalisella applikaattorillaan hyvin eikä ole ihan tahmaisimmasta päästä, mutta peruskiiltomainen kuitenkin ja tehokkaasti tartuttaa kaikki irtohiukset ulkona itseensä. Sävy on lähinnä hyvä keskivoimakas peruspinkki, mutta ne shimmerit taittaa oranssiin sävynimen mukaisesti. Pitäisi eksperimentoida vaikka jonkun noista mun vähän oudoista malvoista/nudeista ja pinkeistäkin päälle, taittaisiko sitä sopivaksi arkisävyksi.

Niin ikään Estéen mattahuulipuna Pure Color Sheer Matte Lipstick sävyssä 04 Demure on ihan ok laatua, mutta jotenkin pinkin käyttöön pitäisi löytää sointuvat muut meikkivärit ensin. Tämä on varsinkin nyt hiustenvärin pehmennyttyä mustasta maantiehen himppasen liiankin kylmä ehkä sinisenhohtoineen. Pitää eksperimentoida eri poskipunieni ja noiden lämpimien kiiltojen kanssa enemmänkin, kunhan nuo helpot arkisävyt loppuu.

Dermosilin väritön huultenrajauskynä on lähinnä noita erinäisen värisiä nudeja ja pinkkejä huulipunia varten, joten niiden ollessa vielä pitkälti jäähyllä tämäkin on. Olen kokeillut kuitenkin, levittyy hyvin, ei jää näkymään ja auttaa kyllä silti huulipunaa levittymään vain sallitulle alueelle. Tällä hetkellä myynnissä oleva versio on valkoisemman näköinen massaltaan eikä siinä tule sutia toisessa päässä.


Näitä käytän yleensä ulos tai juhliin mennessäni. (Mulla on niin kaavamainen juhlalookkirutiini: sama puku [oli hääpukunakin silloin kaksi vuotta sitten], sama ainoa osaamani helppo ja näyttävä kampaus, sama meikki, isot korvikset ja joko korkkarit tai saappaat kelistä riippuen, kelinmukainen pitkä takki, sama huivi, samat nahkahanskat... No hiuskoriste ja mätsäävä pikkulaukku mulla on sentään kahdessa värivariaatiossa! :D)

Tässä siis Goshin huulipunanpohjustaja, jonka tehosta en kyllä ole kovin vakuuttunut. (Edit. Heivasinkin sen jo, näkyy seuraavien roskapostausten yhteydessä.) Alesta ostin ja tuskinpa seuraajaa tälle hankin. Harvalla merkillä edes on, juhlimiseni harvenevat vuosi vuodelta ja kun sitten lähden, niin viitsin kyllä huolehtia huulipunan lisäilystä illan mittaan.

Sen levittämisen jälkeen rajaan huulet, tällä kertaa avattuna Dermosil Lip pencil sävyssä Red. Tämä ei nimestään huolimatta ole puhdas punainen vaan taittaa lämpimään tiileen ja hiukan jopa viiniin eikä niinollen ole ihan paras mätsi tuolle punalleni, mutta menee kun levittää vähän rajan sisäpuolellekin punan alle tuota kynää niin ei tule ihan ysärin rajat ja kiilto-efektiä :D. Kuvan puna on muuten aivan ihana kylmähkö muttei liian sininen puhdas punainen Clarinsin Joli Rouge 704 Cupid red, lopetettu sävy :(

Levitän huulipunan nykyään aina suoraan puikosta, useimmat huulipunasiveltimet kun on korkillisia ja tuppaa hapsottamaan ikävästi kun korkki ei kuitenkaan aina osu täydellisesti paikoilleen ja korkiton sotkisi joka paikan mukana kannellessa. Huulipunan kuluminen nopeasti suoraan puikosta sipaisten ei myöskään todellakaan haittaa epäsäännöllistä käyttäjää.


Nämä pitäisi saada ihan arkikäyttöön. Vasemmalla The Body Shopin Colour Crush sävyssä 13 (ostin vuosi-pari sitten, nyttemmin sävyt numeroidaan kolminumeroisesti, joten en tiedä onko tämä ihan sama enää markkinoilla). Valikoin tämän ihan myyjän kanssa ja tykkään kyllä, miksi lie jäänyt vielä jemmaan. Kuvan malvaisuus on harhaa, kyllä tämä huulilla on ihan pesunkestävä neutraalin viileä vadelmapinkki. Hieman jähmeästi levittyvä, jopa raemainen, halvahko koostumus, joka huulilla kyllä sulaa sitten kivemmaksi.

Kaksi seuraavaa on Dermosilin punia, vasemmalla Raspberry ja oikealla Nude. Raspberry on lähinnä lämmin persikkapinkki, Nude malvainen oranssi. Kumpikin ihme kyllä sävyltään menisi varsinkin jonkin kiillon kera varmaan, mutta näissä tökkii lähinnä halpa, heikko levittyvyys kuiville huulille ja peittokyvyn ohuus. Ovat muistaakseni kylkiäisinä tai joltakin kanssatilaajalta saatuja, ei itse ostamiani.

Yves Rocherin Sheer Botanical Lipstick sävyssä 42 Rose Vif on hyvin sinertävä pinkki, ei ihan noin ärtsy kuin puikon ulkonäkö vaan on tosiaan aika sheer. Myöskin kuivaan huuleen hiukan töhkäinen levittyvyys, mutta ei niin huono kuin Dermoissa. Nämä kaikki puikot siis odottaa arkikäyttöön soveltamisen ja mätsäämisen opettelua.


Tässä sitten varsinaiset huulijemmani eli tuotteet, joita olen kyllä kokeillut monestikin mutta ovat syrjässä odottamassa vastaavien loppumista. Kaksi puhdasta punaista huulipunaa, Estéen pakkauskylkiäinen mini-Pure Color Envy Lipstick sävyssä 340 Envious ja Yves Rocherin niinikään kylkiäisenä saatu Grand Rouge sävyssä 31 Rouge Vif. Molemmat hyvin puhtaita, eivät yhtä sinertäviä kuin Clarins, ehkä Yves aavistuksen lämpimämpi näistä kahdesta.

Aivan ihania, pitäisi vaan uskaltaa enemmän pitää red lippiä vaikka ihan töissäkin. Puhun työssäni paljon ihmisten kanssa, joiden sanojen ymmärryskyky on tavanomaista heikompi ja muutenkin usein heille vaikeista ja epämieluisista asioista ja muutamat alani kouluttajat ovat ihan oikeasti kehottaneetkin käyttämään näkyvää huulipunaa puhuttujen sanojen huomaamisen ja ymmärtämisen ja kontaktin ylläpitämisen ja siihen motivoimisen helpottamiseksi (!).

Huultenrajauksia on varastossa kaksi puhdasta punaista ja yksi väritön. Yvesin automaattikynistä kirkkaanpunainen on  sävyssä 31 Rouge, lilahylsyinen on väritön 01 Incolore. Joe Blascon tavallinen teroitettava kynä on sävyä Fire, melko puhdas mutta näistä kahdesta lämpimämpi punainen.

Nyt vain kulutusvaihde silmään, nämä saisi äkkiä pois, jos ottaisi asiakseen! Toivotaan, etteivät ehdi muuttua kynttilänhajuisiksi ihan vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti