tiistai 6. joulukuuta 2016

My evening skincare routineIllalla teen kaksoisputsauksen, mikäli olen meikannut ja kunnon putsauksen myös siinä tapauksessa, vaikken olisikaan. Joskus teen tämän meikinpoiston ja geelipesun suihkussa, jossa on käytössä eri pullot, mutta ykkösvaiheena sielläkin puhdistusemulsio ja kakkosvaiheena geelimäinen kasvopesu. Kuvassa siis vessassa majailevat kasvoputsarini. Ykkösvaiheena toimii vielä hetken ajan tuo Ahavan Time to Clear All in one toning cleanser. Se on ihan kiva ja raikas, pyyhittävä tapaus. En ole mikään emulsioputsareiden ystävä, mutta niitä on muutama kertynyt ja kulutan niitä nyt päästäkseni puhdistusöljyjen kimppuun.

Seuraavaksi kastelen kasvot ja kaulan ja levitän niille käsin Dermosilin Nature-puhdistusgeelin. Joskus olen tämän kanssa käyttänyt Oriflamen patterikäyttöistä SkinPro-kasvoharjaa, mutta se osoittautui hieman tujuksi, kun oli lisänä kuoriva kasvovesi. Nyt ko. kasvovesi on tauolla ja iho alkanut palautua, mutta en taida talvisaikaan ottaa harjasta säännöllistä tapaa siltikään. Huuhdellessa irroittelen vedellä ripsiväriä. Satunnaisesti teen tässä välissä huultenkuorinnan, mutta yleensä vaan jo taputtelen erillisellä pikku kasvopyyhkeellä silmänympäryksiä lukuunottamatta kasvot kuiviksi.

Otan yhden vanulapun, jaan sen kahdeksi ohueksi kerrokseksi ja kastelen laput silmämeikinpoistoaineella melko märiksi. Pyyhin varmuuden vuoksi kulmat, luomet ja alaluomet ja sitten painan lappuja kevyesti ripsille jonkin aikaa. Lopuksi pyyhin kaiken lopun ripsarisotkun pois. Laitan aina vielä yhdellä puhtaalla vanulapulla kasvovettä koko kasvoille, kaulalle ja dekolteelle, mutta se puteli jäi näköjään kuvista pois. Tällä hetkellä on itse asiassa suihkemainen kasvis avoimena, jonka kanssa en tietenkään vanulappua viitsi tuhlata.

 
Jatkan yleensä pienten ihoalueiden hoidolla. Sipaisen huulirasvaa, jos en aio vielä pestä hampaitani, muutoin teen sen vasta hampaanpesun jälkeen erikseen. Sitten seerumia silmänympäryksille (tapa, jota tuskin jatkan tämän putkilon loputtua) ja taputtelu, sitten silmänymäpärysvoide. Yleensä illallakin nämä kevyet kuvan tuotteet käytössä, mutta välillä laitan näytetuubista illalla seerumin päälle Louis Widmerin paksua Eye Contour Creamia.

                                               

Sitten on jo koko kasvojen vuoro. Ekana laitan näppytuotetta, jos tarve vaatii. Nykyään onneksi enää harvoin. The Body Shopin hoitovesi on vasta hiljattain ekaa kertaa käyttöön ottamani vaihe. Sen laittaisin kämmeniin hieromisen kautta taputellen kasvoille ensin ja tavallisen seerumin samoilla liikkeillä perään erikseen, mutta tämänhetkisenä iltaseerumina olevan Clarinsin Lotus-öljyn kanssa sekoitan hoitoveden jo kämmenissä ja vien sekoituksena kasvoille. Painelen pelkkien kasvojen alueelle, koska Lotus on rasvaisen ihon tuote eikä sopisi kaulalle kovin hyvin.


Lopuksi yövoide kasvojen alueelle ja dekolteeseerumi kaulalle ja dekolteelle ihan tavallisesti pyörein liikkein hieromalla. Kun Dermosilin Dekolteeseerumi loppuu, en aio ostaa vastaavaa erillistuotetta tilalle, vaan joko hölvään senhetkistä yövoidetta dekolteelle asti tai sitten otan kaulakäyttöön jonkin jemmojen kehnomman voiteen ja kasvoille jonkin toisen kivemman. Nyt käyttelen noita näytteitä pois, tuokin YR Hydra Végétal on jo edesmennyt ja Louis Widmeriä kierroksessa. Sitten joko pesen hampaat jos olen jo suuntaamassa petiin, mutta useimmiten teen kasvorutiinini jo vähän aiemmin illalla, 19-20 aikaan (kosmetologini vinkki, kun valitin, että unohtelen putsata kasvot kun nukkumaanmenoaikaan väsyttää jo hirveästi) ja syön vasta sitten.

Sängyn vierellä ei ole siis enää meikinpoistoliinoja ja kasvorasvaa, vaan ainoastaan huulivoide, käsivoide ja jalkavoide :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti