sunnuntai 4. joulukuuta 2016

My morning skincare routine


Aloitan aamun vessassa kropan pikkupesuilla ja kainaloiden roll on-deodoroinnilla ja jatkan ko. huoneen varaamista kasvojen pesu- ja voitelupuuhien ajan. Aloitan kasvojen hoidon kevyellä putsauksella. Käytän ensin vettä silmien huuhteluun, sitten kasvovettä muulle naamalle ja joskus tarvittaessa/ aikaa ollessa enemmän sitä ennen myös putsaria. Kuvien oton aikaan käytössä olivat vielä Ahavan vanulla pyyhittävä raikas puhdistusemulsio ja Herbinan kasvovesi, tällä hetkellä auki on Clarinsin Water Purify One-Step Cleanser-puhdistusvesi. Sitä ei toistaiseksi ole vielä ollut tarpeen täydentää putsarilla, mutta jos niikseen tulee, otan Dermosilin Nature-puhdistusgeeliä. Lauantaiaamuisin on tullut tavaksi tehdä putsarin ja kasvoveden välissä myös naamio kasvoille ja silmänympäryksille.


Sitten hoidan pienet ihoalueet. Ensin laitan yleensä sipauksen huulirasvaa, lauantaisin maskin yhteydessä saatan ensin kuoria huulet Lushin Santa's-kuorinnalla. Kuvaushetkellä uskalsin vielä käyttää siskoni tekemää hedelmäpomminmakuista, mutta nyt on käytössä Yves Rocherin Shea-puikko. Seuraavaksi laitan silmänympäryksille Lumene Bright now roll on-seerumia, taputtelen sen ihoon ja jatkan YR Active Sensitive Wrinkle Reducer eye care-voiteella. Siinä on kevyt hohde, mutta ei se kyllä kasvoilla enää näy. Muuten kyllä perushyvä kosteuttava voide.


Lopuksi suosikkivaiheeni, eli kevyesti kosteuttavan seerumin ja päivävoiteen levitys. Seerumin hieron ensin kevyesti kämmenten välissä ja vien sitten taputellen ja kevyesti painellen kasvoille. Riippuu aina tuotteesta, miten laajalle raaskin seerumia levittää: tätä Avène Hydrancea vain kasvoihin, jotain muuta kaulalle ja jopa dekolteellekin asti. Keväällä ja kesällä voisin kuvitella vaihtavani tasapainottavaan tai puhdistavaan seerumiin aamulla tai korvaavani seerumin ohuella hoitovedellä.

Seerumin jälkeen levitän pyörivin hierovin liikkein päivävoiteen. Tällä hetkellä auki Oriflamen Love Nature-linjan rasvaisen ihon Purifying face lotion Tea tree, johon tiputan ja sekoitan nelisen-viitisen tippaa Clarinsin Energy Boosteria. Teepuuvoide on hieman liian kevyttä ja kuivattavaa (sisältämänsä kaoliinin takia), joten hölvään sitä surutta kaulaan ja dekolteellekin, että saisin 50 ml äkkiä historiaan. Tuon Clarinsin voiteenbuustaustippanäytteen sain kun ostin sen vihreän version täysikokoisena ja päätin silloin käyttää tippoja juuri tällaisten vähän turhan arkisten voiteiden ryydityksenä. Tämä tuo muuten nahkeaksi heti kuivuvaan voiteeseen vähän työstöaikaa ja liukuvuutta, mutta heleyttämisestä en nyt niinkään tiedä.

Kasvot hoidettuani "laitan" tukan nopsaan (kuivashampoo tarvittaessa, harjaus ja joko ponnari tai nuttura sekä joskus kiiltotippaa ja/tai lakkaa), pukeudun kun dödökin on sopivasti kuivunut ja menen ottamaan aamupalaa. Syön sen meikaten samalla (keittiössä sijaitsevan meikkipöytäni ääressä) ja pesen hampaat vasta sitten lopuksi. Tähän tosin tarttisi keksiä joku muutos, koska huulimeikkejä pitäisi saada kulumaan pois mutta hammaspesun alla en niitä viitsi huuliin yleensä levittää.

Kaikki tämä hoituu hoputtaen samalla tytärtäni omiin aamupuuhiinsa, antaen pissivuoroja muille tarvittaessa (ainoa vessa talossa...) ja joskus hoidellessa eväidenpakkaus- ja työasioita samalla. Eli joskus omaa rauhaa rutiineihin on ja niistä silloin nautin, joskus taas kaikki menee varsin koruttomasti pikakelauksena, mutta silloinkin se on hyvä aloitus päivälle ja panostus palkitsee aina lopuksi pienenä itsevarmuuden kohoamisena oman peilikuvan suhteen :) Yksittäisiä tuotteita en osaa nostaa menestyksen salaisuudeksi, mutta tämä säännöllinen hoitaminen on muuttanut ihoni silminnähden paremman, puhtaamman ja kirkkaamman näköiseksi, meikkasin tai en.

Eli suosittelen kaikkia aamu-unisia torkuttajia (jollainen itsekin yhä silti olen!) yrittämään edes tätä 20 min aiemmin nousemista, tämä tekee ihmeitä koko loppupäivälle, kun ainakin yksi asia on hyvin. Ennen harmaanaamaisena pelkällä ripsivärillä koristeltuna oli vähän tahmeampi lähteä kotoa ja useamman kerran päivässä peilikuvansa kohdatessaan tuli helpommin niitä v-käyrän nousuja... Enkä ole kokenut enää nyt parin kuukauden jälkeen, että mieluummin jäisin sänkyyn pidemmäksi aikaa vaan tämä on ollut sen uhrauksen arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti