lauantai 12. marraskuuta 2016

Monen kuukauden käsisaippuat


Kämppämme on usein kuin pommin jäljiltä, mutta ilmeisesti hoidamme ainakin erään siisteyden lohkon kiitettävästi ;) Olen ottanut karun linjan suihkugeelihamstrauksen suhteen: vain yksittäiset sikaihanat jonottaa varsinaiseen käyttöön, joka ainoa puolivillainen ja ihan ok menee käsisaippuaksi välittömästi, kun tylsyyttä havaitaan. Siksi tässäkin on niin monta suihkaripulloa. (Ja kunhan saan valon ja vapaa-ajan osuessa yksiin kuvattua lisää, niin varmaan toinen mokoma seuraa :D )

Lavera Basis Sensitiv Liquid soapista olisin halunnut pitää. Ostin muutaman Prisman alekorista, koska luonnonkosmeen vaihtaminen kiinnostaa ainakin toimivien tuotteiden osalta. Nämä on kuitenkin niin vahvan yrttisiä, että köh köh... Lisäksi koostumus on outo: luiru geeli ei vaahtoa oikein kunnolla mutta karkaa äkkiä ja jättää silti kädet narskuviksi. En osta enää.

Niinikään luonnonkosmekäsisaippua Sante Liquid Soap oli kivempi, toimi ihan normaalisti ja tuoksussakin kivaa sitrusta. 200 ml pullo muistaakseni 4 €:lla on kuitenkin hieman suolainen hinta, kun nuo muut perheenjäsenet pumppailee ko. tuotetta miten sattuu, niin siksi suosin jatkossa jotain muuta.

YR Organic Nourishing shower gel arganöljyllä haisi niin ikävästi tuolle arganille, että lensi käsisaiputiksi. Inhosin, onneksi poistunut valikoimasta.



Eucerin pH5 Skin-Protection Washlotion tuoksui sille ihmeen 90-luvulta tutulle apteekin hajustettujen tuotteiden tuoksulle. Hieman kuin Nivean ja Louis Widmerin väliltä, mutta ihan miellyttävä kumminkin. Ei kuivattanut käsiä pahasti.

Dermosil Käsisaippua Extrasta tykkäsin nyt enemmän kuin ekalla kokeilulla, kivasti esti kuivumista ja tuoksuttomuuskaan ei haitannut.

Bliw Super Oil nourishing soap oli ihana öljypesu. Kaunis meripihkan värinen geelikoostumus ja raikas tuoksu, hieman kuin Dermosilin saksanpähkinätuotteissa, mutta kirpsakampi. Suosittelen, ei myöskään kuivattanut.

YR Tradition de Hammam Oriental Shower milk oli vaaleaa emulsiopesua, jossa oli se väkevähkö appelsiininkukan aromi. Ihan ok, mutta vain sitä.

Dermosilin Suihku- ja kylpyöljyn tunkkaisesta sitrushajusteesta en välitä, mutta koostumus on oikeasti ihoa säästävä. Toivottavasti täksi talveksi ostettu versio, johon itse lisätään mandariinihajustetta pikku pussukasta, on raikkaampi. Mietin vaan, että joko panostan käsien hellimiseen nyt, kun kuivuus on alkanut muodostua vai vasta kun kireitä pakkasia todennäköisemmin on. Kaappien tyhjennysprojektin aikana kun en viitsisi uusia noiden parinkymmenen olemassa olevan kaveriksi liiemmin tilailla.



YR:n Jardins du Monde Macadamia nut shower cream oli suloisen pehmoinen ja rasvaisen pehmeän, mutta raikaspohjaisen pähkinän tuoksuinen. Mukava, ja tätä jopa on edelleen saatavilla.

Niinikään YR Jardins du Monden Almond shower cream oli sekin ihan mukava, pehmeän voidemainen mutta kumminkin pesevä. Tuoksun vahva marsipaaninen manteli alkoi pidemmän päälle tökkiä.

Dermosilin Shower gel Mocca oli jäänyt mieheltä jonnekin pyörimään vuosiksi, joten ehkä sekin oli muuttanut tuoksua, mutta ei tästä kahvia tunnistanut. Sellainen epämääräinen miehekkäällä taitettu Kiss-Kiss-karkin aromi vain. Ihan basic saippuaa. Tällaiset puristettavat käsisaippuat on nättejä, mutta hankalia, etenkin lapsia saa olla sitten jatkuvasti auttamassa tällaisten kanssa.


YR:n poistokorilöytö Naturelle-hajuveden suihkugeeliversio oli yllättävän kiva. Perussaippuaa vain hankalassa kierrekorkkipullossa ja siirsinkin pumppuun, mutta tuoksuna mukavan vehreä olematta silti oudon heinämäinen. Leikkokukan tuoksuakin mukana.

YR:n Naturelle Osmanthus-tuoksussa on samaa vibaa kuin edellisessä tietenkin, mutta selvästikin kukkaisempi tämä on. Ihan kelpasi kyllä käsisaippuana, mutta tavallinen Naturelle oli parempi.

Saman puljun Bleu Vegetal-kesätuoksun suihkari oli vain makea ja hiukan ehkä sitruksinen, halpa ja täysin mieleenpainumaton tuoksultaan. En ole tykännyt näistä mistään kesätuoksuista enkä yleensä niitä edes itse ostele, en muista tuliko tämäkin vain pyytämättä tilaajalahjana vai olisinko itse ostanut halvalla, ettei tule postikuluja tms.

Palmoliven Lemongrass Invigorating Handwash oli tämän merkin tuotteeksi hyvä ja kivan tuoksuinenkin. Yleissitruksinen tuoksu, ei minusta ainakaan aidon sitruunaruohon suuntaan, muttei ihme kyllä mitenkään vessanraikastinmainenkaan.


Lopuksi muutamia kohtalaisen raikkaita YR:n shower gelejä, mutta jotka alensin kumminkin käsikäyttöön. Retropical-kesätuoksun Hair & body washia en kyllä tukkaan kokeillutkaan, mutta täysin massaan hukkuva makean raikkaahko tuoksu ei innostanut edes kroppakäyttöön.

Jardins du Monden Ylang-ylang oli niin hirveän hajuista, että sitä on näköjään vieläkin jäljellä... Tuoksu on ihan kamala, Methodin ylang suihkutilan pesuaineessa on ihan sama aromi. Ainoa verrokki, miten keksin tätä kuvailla on ne ällöttävät litteät puna-keltaiset sokeripäällysteiset persikkakarkit, mutta tämä on vielä vähemmän makea ja enemmän heinään ja viherkasviin vivahtava.

Saman linjan Tiaré Flower ei kyllä Monoï:hin viittaavasta nimestä huolimatta ole yhtä kiva. Saman kukan tuoksuksi tunnistaa, mutta tämä on miedompi ja pliisumpi eikä niin makea.

Carambola oli joukon kivoin, kirpeä ja raikas, kuin oikein hapan Granny Smith-omena.

2 kommenttia:

  1. Täällähän on paljon uutta lukemista! :) Mä oon jämähtänyt käyttämään tuota bliwin öljysaippuaa, kädet kuivaa himpun vähemmän sitä käyttäessä.
    -meliina

    VastaaPoista
  2. Nyt on taottava, kun rauta on kuumaa... Eli suollan nyt hirveästi postauksia, kun pitkästä aikaa iski inspis :) Muutaman muunkin postauksen kuvat on jo olemassa, mutta selkä ei kestä enää jäädä niitä saman tien naputtamaan! ;) Bliw on kyllä hyvä, jos varastot joskus pääsee loppumaan, niin lisää voisin kyllä ehdottomasti ostaa.

    VastaaPoista