lauantai 12. marraskuuta 2016

Käsi- ja jalkatuotteita


Palmolive-haksahtelujen viimeiset alkavat vihdoin loppua, tosin nämä 2 oli jopa ihan siedettäviä käsisaippuoina. Molemmat ostin Cittarin alekorista à 2 €. Näistä Caïpi Passion oli jumalaisen kirpsakka eksoottinen passionhedelmätuoksu, johon en kyllästynyt purkin aikana ollenkaan eikä halpaa pohjavirettä tuoksussa tullut esiin. Maitomainen koostumus ei myöskään hirveästi kuivattanut.

Mediterranen Moments Olive oil and Fig oli taviksempi, mutta tämäkin yllättävän mukavasti ei-pöntönraikastinmainen. Tuoksu oli puuteripohjainen hedelmäinen, enkä tympääntynyt tähänkään. Myös tämä oli maitomainen koostumukseltaan.


Yves Rocher Un matin au Jardin-sarjan Citrus Flower shower gel on joissain blogeissa herättänyt hurjaa huumaa ja nostettu jopa HG:ksi ainakin Nonnulassa. Itse en ihan ylistysvirsiin puhkeaisi, mutta kyllä tässä sitruskukkatuoksuista se parhaasta päästä oleva on tavoitettu. Appelsiininkukka on ihan tuoksun kärjessä, mutta pohjalla on niin hyvä ja vahva sateenraikkaus, ettei tästä tule yhtään väkevä tai itämainen fiilis. Hyvin raikas ja mukava tuoksu, mutta alensin silti käsisaiputiksi enkä osta lisää, vaikka tätä kyllä edelleen saakin.

Dermosil Likaisten käsien saippua oli vähän blääh, koska vannoutuneena sisäkissana harvoin tarvitsee multaa kuopia kynsien alta... Oli tosi puhdistava ja vaahtoava ja siihen nähden ei ollenkaan pahasti kuivattanut. Helmiäiskoostumus oli kuitenkin vähän ällön mummomaisen pyykinpesuaineinen, niin tunnultaan kuin hajusteeltaankin. Taitaa meillä silti varapullo olla, kyllä tätä kesällä jonkun verran aina tarviaa.


Näitä Gunryja ei talouteemme osteta enää ikinä. Nyt olen aika varma, että saan käsiini jonkin reaktion juuri näistä tämän merkin käsisaippuoista. Tämän pullon aikana ihan kevät-kesäkeleillä meni kädet aivan kirvelevälle hiekkapaperille jo muutamassa päivässä, vaikka tätä oli vain vessan lavuaarilla ja pesen kuitenkin aika monesti käteni myös keittiön puolella. Saman huomasin kesällä kylässä parin yön vierailulla, jossa oli Gunryn omenaversiota. Kädet meni siellä kylässä huonoon kuntoon ja jouduin kotona ostamaan kortisonivoiteen... Tosin apteekkarin mukaan äkillinen ihottuma saattoi johtua myös juuri todetusta raskaudesta, mutta itse kallistun tuon saippuan puoleen, kun ei mulla edellisessäkään raskaudessa tuollaista iho-oiretta tullut.Nämä avasinkin sitten ihan äskettäin (jippii, alan päästä kosmeroskassa ajan tasalle!). Dermon joulupakkaus Winter Woodsin keittiösaippua tuoksui mukavasti havulle ja minimaalisesti ehkä jollekin muullekin, mutta luvattua veriappelsiinia saati eukalyptusta en aistinut. Jäi tilaamatta, koska tässä olisi tullut pakettiin mukaan itselleni täysin turha astiapyyhe.

Doven Beauty cream bar on oikein mukavasti kosteutta käsiin jättävä palasaippua. Sen tuoksu on kuitenkin tunkkaisempi kuin Doven perusnestesaippuan, joten tuskin ostan jatkossa. Alkuun tästä lähti hirveän huonosti vaahtoa käsiin, nyt joku kerros on vissiin kulutettu, kun saippua vaahtoaa ihan mahtavasti. Paljon parempi kuin keittiössä edellisenä palana ollut Yves Rocherin Tradition de Hammam, joka jätti natisevaksi kädet vaikka olikin sitä ihanan pehmeää tuoksuvarianttia näistä linjan kahdesta hajustevaihtoehdosta.


Dermosil Linnea Hand cream on niin ikään tuliterästä joulukuvastosta tullut näyte. Sen nopsaan imeytyvä pikasilotuskoostumus oli ihan hyvä, mutta tuoksu sen verran jonkun YR:n ysäritalvituoksun oloinen, että ei herättänyt ostohimoja tai vaikuttanut luksukselta, jollaisena sitä markkinoidaan.

The Body Shopin Strawberry Hand cleansing gel-käsidesi oli oikein mehukkaan ja kivan tuoksuinen matkakaveri. Hieman tämä geelimäinen paksu koostumus jäi kuitenkin ihoon liikaa pyörimään ja siirsi pahaa makua ruokaan esim. kun tätä käytti reissun päällä ja kuori sitten heti vaikka omenan. Siksi en näitä tule enää ostamaan, kun tällä hetkellä auki olevat sitruuna ja mango loppuvat.

Saman puljun Almond Hand & nail cream kaikille ihotyypeille kuulostaa kevyeltä päiväsilottajalta, mutta käytin ihan menestyksekkäästi yörasvana tän 30 ml matkakoon. Itse asiassa päin vastoin sitten hamppurasvaa mainostetaan supertehokkaana yömuhitusvoiteena, mutta itselleni se tuntui liian kevyeltä. Löysin eräästä jemmasta sitä vielä n. 10 ml jämät, taidanpa ottaa kokeiluun taas vaihteeksi ja katsoa, muistanko oikein.


Jalkakuorintana YR:n Foot beauty care Polishing foot scrub on huippuluokkaa. Rakeet ovat tiheässä ja tuotepohja paksua. Myös aromaattinen laventelintuoksu on ihanan huumaava tässä linjassa. Ostan taatusti joskus uudelleenkin, eikä tämä ollut eka eikä tokakaan tuubini tätä tuotetta. Aika usein tarjouksessa, hyvä niin, sillä ehkä en ihan normi 9,90 €:a kuitenkaan 50 ml pakkauksesta viitsisi maksaa.

Myös kohta puoli vuosikymmentä täyttävä ikuisuustuote loppui. Sain joskus asiakkaalta lahjaksi Babor SPA Méditerranée for feet-jalkavoiteen 150 ml lekana. Tämä oli toki kosteuttavaa, mutta joskus Suomen oloissa vaan liian kevyttä varsinkin jalan ulkosyrjälle ja kantapäälle ja tätä piti aina välillä korvata kaiken maailman tehosalvoilla ja käyttötahti hidastui. Tuoksukin oli alkanut väljähtyä minttuiseksi, aiemmin minttua ei juuri haistanut, vaan tuoksussa oli herkullinen raikas sitrus päällimmäisenä. Ei nämä hoitolatuotteetkaan aina niin ihmeellisiä ole, mutta toki muistot ihanasta asiakaskohtaamisesta tuli aina mieleen tätä käytellessä ja siksi tästä niin kovasti kuitenkin koin tykkääväni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti