lauantai 26. tammikuuta 2013

Dermosil Suihkugeeli Bergamotti 250 mlVuoden 2011 joulusetissä tuli tällainen bergamottisuihkugeeli. (Setissä oli kaksi suihkugeeliä, kangaspussukka ja se maksoi 8 €.) Kaverina ollut vastaava oranssi pomeranssisuihkis oli ehkä vielä ihanampi ja makeampi, mutta kyllä tämä vihreäkin on aivan taivaallinen. Tuoksu on sellainen täyteläinen katkerositrus, joka kuitenkin on makea ja raikas. Tuoksu on kuin limen tai sitruunan "se valkoinen osa" eli värillisen kuoren ja hedelmälihan välinen väkevä kerros. Myös teekupissa uinut sitruunasiivu on aika lähellä tämän tuoksua. Bergamotti onkin Earl Grey-teen mauste, ehkä assosiaatio tulee siitäkin.


Koostumus on mielestäni aivan perussuihkugeeli eikä kyllä mitenkään kovin runsaasti vaahtoava. Ei kuivata pahasti eikä ole kovin lirua onneksi, muttei myöskään mikää täydellinen luksuskoostumus.
Taannoin päätin kokeilla DIY-sheivausgeeliä ja toteutin sen nyt tällä bergamottisuihkugeelillä. Laitoin tuohon 75 ml:n minivaahtopulloon n. 1/3-½ suihkugeeliä ja loput vettä. Kääntelin monta kertaa ylös-alas, mutta en ravistellut, jottei vaahtoaisi pullossa jo. Aika hyvin pysyy liuenneena tasaiseksi liuokseksi.
Totta tosiaan, pullo syöksee oikeaa vaahtoa! Jippii! Mutta märkiin sääriin levitettynä tiiviihkön näköinen vaahto muuttuu aika tavanomaiseksi suihkugeelivaahdoksi. Lopputulos on siis kuin suihkugeelin kanssa ajelisi, eikä hauskalla vaahtopullotemppuilulla ole oikeastaan mitään käytännön lisäarvoa.

Kiva suihkugeeli, jota ei kylläkään jää ikävä eikä sitä ole vaikea korvata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti