tiistai 2. lokakuuta 2012

Käsien perushoitoa osa 1/2: Arkipäivät

Syksyisten kelien alkaessa ainakin allekirjoittaneen elämää alkaa hallita käsien kuivuva iho ja sen pakollinen hoivaaminen. Käsiä on arjessa pestävä usein ja saippuan ja voiteen koostumus on oltava just eikä melkein, jos mielii, ettei iho repeile rikki joka kerran kun liikuttelee sormiaan.


Kuvassa on tämänhetkinen käsisaippuoiden jemmani. Vasemmalta oikealle: Dermosil Designs Sininen, Dermosil Designs Kirkas, Dermosil Arctic Berries Concepts Tyrni, Dermosil Classic Voidesaippua, Lidl Cien Cream Soap  Milk & Honey, Leiras Avecyd sekä Dermosil Likaisten käsien saippua. Kuvasta puuttuu muuten superriittoisa Palmoliven palasaippua, jota on edelleen reilusti jäljellä ja jota olenkin jo kuvaillut täällä. Suosin noita pusseja, ettei roskikset täyty koko ajan. Meillä menee 250 ml:n pullo käsisaippuaa reilussa viikossa... Tiedän vain Lidlin, Doven ja Dermon pussisaippuoidem olemassaolosta, mutta laittakaa ihmeessä kommentteja, jos tiedätte muitakin sillä vaihtelu virkistäisi!  Täytän aina tyhjään pumppupulloon (tällä hetkellä Dermon simppeli pesuvoidepullo, josta sain helposti etiketin veks) ja leikkaan pussinkin auki ja nuohoan sormineni joka tipan talteen.

Kuvan saippuoista olen kokeillut tyrniä, voidesaippuaa, Avecydiä ja likaisten käsien saippuaa. Ainoastaan voidesaippua ja Avecyd käyvät ihottumakäsille, tyrnisaippua on harmillisen kuivattavaa. Likaisten käsien saippua on ulkohommien ja remonttien yms. jälkeiseen käyttöön tarkoitettu ja se onkin tosi tujua tavaraa. Meillä se on lähinnä miehen käytössä ja itse pesen sillä meikkisuteja. Rasvaiset meikkivoiteet lähtee aika hyvin, tosin voi olla että siihenkin käyttöön yritän jatkossa keksiä jonkin muun tuotteen kun tuntuu että suditkin menee vähän liian narskuviksi.


Tässä puolestaan kevyet päiväkäsivoiteet. (Eikä tarvitse nyt ilmoittaa mua mihinkään hamstrausinterventio-ohjelmaan, sillä 3 noista on ihan tyhjillään ja 3 avattuja ja mulla näitä kuluu...) Vasemmalta oikealle: Dermosil Käsivoide Punainen appelsiini, The Body Shop Cranberry Joy, Dermosil Arctic Berries Concepts Mustaherukkakäsivoide, Dermosil Käsivoide E, Kicks Clean Laundry, Dermosil Skin Comfort Eheyttävä käsivoide, Eveline Glicerini 5 in 1 cream-mask sekä Mediterraneo oliiviöljyvoide.

Kicks ja Eveline on vielä kokeilematta, mutta kuvassa näkyvistä muista täytyy sanoa, että en tule ostamaan mitään toiste. Body Shopin voidetta laadun puolesta voisinkin, mutta se oli kausituote. Dermot ja oliivivoide ovat kaikki jollain tavalla vähän hankalia ja/tai tehottomia käytössä. Voin esitellä jokaisen vielä loppumisen yhteydessä paremmin, kyselkää, jos herää kiireellinen halu tietää niistä jotain, mihin tavismielipide riittää.

Pidän avattua voidetta jokaisessa arkilaukussa, keittiössä sekä tietokoneen vieressä. Olen miettinyt säilytyspaikat todellisen tarpeen mukaan: keittiössä on pumppupullo, koska tarvitsee saada pikaisesti voideltua lapsen ruokatouhujen vahtimisen ohella, tietokoneen vieressä on vähän kauemmin purkin availua tai hieromista vaativa rasva, koska siinä istuessa on aikaa käytettävissä yleensä kauemmin. Ohuimmat ja nopeimmin imeytyvät voiteet on kassissa ennalta-arvaamatonta, mahdollisimman vaivatonta on-the-go-käyttöä varten. Mihinkään vessankaappeihin tai TV-huoneeseen en voiteita hautaa, koska tiedän, etten noissa paikoissa malta jäädä hengaamaan paikoilleni käsiä rasvaamaan. Itse huolehdin myös aina voiteen mukaan, kun tiedän, että päivän mittaan tulee julkisessa kulkuneuvossa tai koulutuksessa istumista tai muuta kädet tyhjänä odottelua. Kun pääsee huokaisemaan normaalista kiireestä, niin muistaa ja kerkeää voidella, eikä se yleensä häiritse muita kuten rapisevat tms. äänekkäät oheispuuhat.Tämän lätinän pointti oli, että hoitakaa hyvät ihmiset säännöllisesti käsiänne ennen kuin ne menevät tällaisiksi hilseileviksi santapapereiksi... (Itse asiassa kuva on aika mieto, yleensä minun käsissäni on myös haavoja ja voimakkaampaa punaisuutta, mutta nyt olen viikon verran oikein terästäytynyt hoitorutiineissa ja saanut haavat paranemaan kiinni.) Käteni pääsivät tähän  kuntoon siksi, kun ostin kaikki saippuat vain litrahinnan tai tuoksun perusteella ja unohdin käsien rasvaamisen, kun ei koskaan osunut voidetta oikeaan paikkaan oikeaan aikaan mukaan. Mutta juuri niihin kaikkein useimmin toistuviin perusasioihin sitä kannattaa panostaa vähän suunnitteluaikaa ja rahaakin. Pihistelyn ja epäsäännöllisyyden seurauksia sitten joudutaan kuitenkin kalliilla erikoistuotteilla ja lääkärillä hoitamaan. 

Tulihan sitä vielä tän postauksen valmisteluissa innostuttua... Kerta kiellon päälle.


(Tai neljä kertaa. Okei. Nyt voi soittaa sinne Dr. Philille :D)

Ostin siis tässä viikon sisällä 3+1 -päiviltä Biothermin Biomains-voiteen (9,90 €) ja Cittarin alelaarista nuo SPAresourcet ja Neutrogenan. Nämä ovat kaikki minulle uusia tuttavuuksia joten saapa nähdä, kuuluisivatko nämä tähän päivärasvojen kategoriaan ollenkaan vai pikemminkin yötä vasten käytettäväksi. Nyt saa syksy tulla, olen valmis!

Mitkä ovat teidän kevyiden käsivoiteiden tai ei-kuivattavien käsisaippuoiden suosikkinne? Nyt vinkit jakoon vaan.

6 kommenttia:

 1. Itse käytän päivisinkin aika tujua käsirasvaa, esim. Dermosilin extra-voidetta. Tosi hyvä oli myös apteekkisarja Acon Canola oil -rasva!

  T:S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Extrasta onkin tulossa juttua yökäsivoidepostauksen muodossa. Mulle se on päiväkäytössä turhan paksua, mutta muuten mainiota. Canola oilia olenkin tainnut kokeilla, oliko se semmoinen vähän persikkainen?

   Poista
  2. Ainakin puteli oli persikanvärinen ja tuoksu muistaakseni herkullinen. Voisin hankkia uudestaan kosteuttavuudenkin puolesta.

   Mutta juuri hetki sitten investoin Lumenen Angry Birds mustikkakäsivoiteeseen! Tiesin että tämmöistä sarjaa on tulossa ja nyt kun lähi-Siwassa sitä näin, niin lähti heti yllärinä mukaan. Yllättävän hyvää näin ensivaikutelmalta, taitaa mennä käsilaukkurasvaksi, vaikken erityisesti mikään vihaisten lintujen fani olekaan...

   Poista
 2. Ai nyt ne Angry birds-Lumenet on tulleet! Pitääpä hankkiutua lähikontaktiin niiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ois ehkä pitäny vielä iltaan asti malttaa, nimittäin:

   http://www.ostolakossa.com/2012/10/ai-me-oltiinkin-jo-tuttuja.html

   Samaa tavaraa luultavasti kalliimmalla. Minkä ei kyllä pitäis olla yllätys, mut meninpä kuitenki halpaan...

   T:S

   Poista
 3. Mäkin näin ton Ostolakon postauksen. Hyvä mustikkarasva kyllä oli, kun tänään heti pääsin testailemaan. Ohan se Angry-tuubi kätevämpi kassissa ja paljon päheempi kuin perus-Lumene! ;)

  VastaaPoista