lauantai 13. lokakuuta 2012

Käsien perushoitoa osa 1½ / 2: Palasaippuat
Palasaippuat ovat huushollissamme niin riittoisia, että niitäkin on keräytynyt jemmaksi asti. Loppuvat vaan niin harvoin, että unohdin viime postauksesta koko kategorian :D

 Tässä ihana, Dermosilin Oat body milkin mukana setissä rasian kera tullut samantuoksuinen saippua. Tuote on vielä muovissa, mutta tuoksuu läpi samanlaiselle kuin vartalomaito. Saippuapala näyttäisi sisältävän jotain kiinteää kauramatskua. Alla vielä INCI.Tämä enkelisaippua oli vaan niin soma (ja halpa, Tokmannin 50 sentin korista...), että oli pakko saada. Tuotemerkkiä ei ole ja valmistusmaakin näyttäisi olevan Kiina. Eläinkokeettomuusmerkintä tuotteesta löytyy, mutten mene takuuseen sen luotettavuudesta. Tuoksu on mieto ja mitäänsanomaton random-saippuainen.Tämän sain sukulaiselta tuliaisina jostain Etelä-Euroopan maasta. Ilmeisesti se on teksteistä päätellen jonkin pikkupajan tuote ja saatavuus täysi kysymysmerkki. Tuote ei tuoksu muovin läpi juurikaan.
Tämä on vastikään lopetettu Dermosilin oliivisaippua. Tuoksuu raikkaan oliiviselle muovin läpi.


Tässä vielä viimeisin löytö Oriflamen poisto-osiosta. Neilikan ja appelsiinin sijaan muovin läpi tuoksahtaa lähinnä yleinen, mieto palasaippuan tuulahdus.

Vaikeapa näistä avaamattomista on tämän enempää kertoa. Kunpa jo pääsisi avaamaan... Olen aina salaa pitänyt enemmän nostalgisista palasaippuoista kuin hygieenisistä nestesaippuapumpuista. Lähipiirissäni ei ole tässä asiassa löytynyt oikein hengenheimolaisia, mutta nytpä omassa kodissa kukaan ei estä yksin hiljalleen näitä kuluttelemasta... Viis siitä, keräävätkö nämä bakteereja pintaansa, en välitä! :D


Sitä paitsi käytän palasaippuaa aina tuollaisella saippuasiilillä. Siinä on reikälevyn molemmilla puolilla noita tappeja, joten ilma kiertää ja kuivattaa sekä suoraan saippuan alla että siilin ja tiskipöydän välissä. Välillä vielä käännän saippuan toisin päin kuivumisen edistämiseksi, kuten kuvan Palmolive Bergamot & Verbena-palan kuopista näkeekin. Toisinaan myös tiskaan siilistä saippuakertymiä veks.


2 kommenttia:

  1. Rakastan palasippuaa se on paljon rittoisampi ja edullisempi eikä kuivata yhtä paljon kuin neste saipuat käytän itse suihkussa ja käsien pesussakin joskus.
    Hygieeninen sekin kun huuhtelee kylmällä vedellä käytön jälkeen eihän sillä ole tarkoitus desinfioida.

    VastaaPoista
  2. Juuri tuota mieltä minäkin olen, ei tosiaan kannata aina pyrkiä desinfioimaan kaikkea!

    VastaaPoista