lauantai 27. lokakuuta 2012

Kana-pastasalaatti ilman raakaa paprikaa

Kokeillaas vaihteeksi keittiöpostausta, kun tein tuossa taannoin saunailtaan salaattia, joka onnistui. Tämä resepti on tehty ruokavalioon, jossa raaka paprika ei käy, mutta paprikajauhe käy. Laktoosittomankin tästä saa, jos vaan huolehtii kermaviilin lisäksi liemikuutioiden, kanamarinadin ja yrttisuolan laktoosittomuudesta.

Sekoittelin 3½ litran vatkauskulhossa, joka oli vähän turhan ahdas sekoitteluvaiheeseen. Valmista salaattia tuli 2½ litran kannellinen kulho piripintaan. Siitä söi ainakin n. 10 annosta. Kermaviilikastikkeen ohje on lainattu täältä, muun sovelsin omasta päästä.

Tarvitset:
  • 3-4 dl kuivaa tummaa makaronia
  • n. 1 litra vettä
  • 1 kanaliemikuutio

  • 350 g hunajamarinoituja kanan filesuikaleita (Rainbow)
  • 1 tl ruokaöljyä 

  •  1 pieni Granny Smith-omena
  • 4 ananasrengasta (2 salaatin sekaan, 2 koristeluun)
  • 3 pientä tomaattia
  • 1 ruukku jääsalaattia (koristeeksi)
  • 1 pieni kurkku
  • suolakurkkua n. 7 pyöreää viipaletta
  • ½ pienehköstä punasipulista
  • 1 cm paksuinen pala edam-juustoa

  • 2 prk kermaviiliä
  • ½ kanaliemikuutio + 1tl vettä
  • ripaus yrttisuolaa
  • ripaus valkosipulijauhetta
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl basilikaa
  • 1 maustemitta timjamia 
  • ripaus pippurisekoitusta

  1. Keitä makaronit liemikuution kanssa vedessä. Valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes pasta on aivan kylmää. Jätä valumaan esim. käyttämäsi kattilan päälle.
  2. Kuumenna teflonpannu vesitilkan kanssa kunnolla kuumaksi 5-teholla (siis jos 6 on hellassasi täysi teho). Hävitä vesi, lisää ruokaöljy ja paista kanasuikaleet kolmessa erässä 4-teholla, viimeiselle erälle riittänee 3-teho. Laita kylmään keraamiseen tai lasiastiaan jäähtymään, hämmentele välillä jäähtymisen nopeuttamiseksi.
  3. Kun pasta ja kanat jäähtyvät, pilko omena, sipuli, tomaatti, kurkku, suolakurkku, juusto ja 2 ananasrengasta niin pieneksi kuin suinkin viitsit. Itse viitsin vain n. reilun sokeripalan kokoluokkaan, seuraavan kerran panostaisin ehkä vielä pienemmäksi pilkkomiseen. Sekoita isossa, vähintään 3½ litran (mielellään kannellisessa) kulhossa.
  4. Kun kuumat ainekset ovat kunnolla viilenneet, sekoita ne vihannes-juustosilpun sekaan.
  5. Tyhjennä kermaviilit esim. paistettujen kanojen jäähdytyskulhoon. Vältä sekoittamasta.
  6. Laita puolikas kanaliemikuutio vesitilkan kanssa mukissa mikroon. Kuumenna muutama sekunti ja sekoita lusikalla paakuttomaksi. Lisää kermaviilin päälle.
  7. Lisää mausteet kermaviilin päälle. Sekoita kastike vasta nyt ja mahdollisimman vähällä vatkaamisella, jottei se ohenisi paljoa.
  8. Lisää kastike salaatin päälle ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa n. vuorokausi.
  9. Annostele tarjoilukulhoon. Koristele huuhdelluilla ja liinan/talouspaperin päällä kuivatelluilla jääsalaatinlehdillä ja pilkotuilla ananasrenkailla. Jos on varaa hifistellä, lisää herneenversoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti