lauantai 27. lokakuuta 2012

Jalkojen perushoitoa


Jalkavoiteita kulutan paljon, sillä kantapääni ja päkiäni ovat tosi kuivaihoiset. Tässä on koko jemmasta kuva. Rasvaan jalkani aina nukkumaan käydessäni "ilman käsiä" enkä käytä sukkia päällä.Tässä yöjalkavoiteeni: Dermosil Karbamidi Jalkavoide (kirjoitusasu EI ole minun keksimäni!), Yves Rocher Pehmentävä jalkavoide, Yves Rocher Karitevoita sisältävä tehovoide jaloille, Silva Arctica Virkistävä jalkavoide sekä Dermosil Primo Yövoide käsille ja jaloille.


Tässä virkistävät jalkavoiteet, joita käytän pedikyyrin yhteydessä jalkateristä polviin saakka. Scholl Revitalising Foot Balm, Yves Rocher SOS Heavy legs sekä OnLine Cooling Foot gel.


Jalkoja hemmottelen aika usein ja miehenikin antaa tehdä jalkahoidon itselleen useammin kuin esim. kasvovoiteluita (toki ilman kynsilakkoja sentään xD). Kuvassa Treets Ocean Bath Salt, Scholl Revitalising Foot Bath, Scholl Pehmentävä jalkakylpyöljy, Yves Rocher Jalkojenkuorintavoide, Yves Rocher Vahvistava kynsivoide sekä Schollin raspi, appelsiinipuutikku ja wanhat varpaidenerottelijat markka-ajalta.

Jalkakuorinta on elämäni ensimmäinen ja käytän sitä vain toisinaan suihkun yhteydessä. Ei ole mielestäni tehonnut raspin veroisesti, joten saattaa jäädä lajinsa viimeiseksi. Raspi kannattaa kokemukseni mukaan ostaa Schollilta, sillä sen kahva on tukeva. Halpisraspit esim. Yvesiltä katkeaa yleensä ennemmin tai myöhemmin, mutta Schollin raspeja oon käyttänyt jo 2 tai 3 ja ovat kestäneet yhtenä kappaleena loppuun asti. Myös teho on parempi, monessa halparaspissa on vain yksi semikarkea pinta, mutta Schollissa on karkea ja erikseen silottava viimeistelypinta.

Jalkahoidon teen seuraavalla kaavalla:

  1. Poista varpaankynsistä kynsilakat ja levitä kynsinauhavesi vaikuttamaan. 
  2. Varaa sohvalle jalkakylpyaine/-suola, raspi, appelsiinipuutikku, kynsisakset, viila, varpaidenerottelijat, kynsilakat, kynsinauhavoide, virkistävä jalkavoide, sukat sekä pieni pyyhe.
  3. Hae vadillinen lämmintä vettä sohvan eteen ja laita hyvä ohjelma pyörimään. Lisää jalkakylpyaine veteen liukenemaan. Liota jalkoja niin kauan kunnes vesi haalenee eli n. 10 min.
  4. Kuivaa jalat huolellisesti pyyhkeellä joka välistä. Raspaa jalat vesivadin yllä ja pyyhi jalkapohjat lopuksi pyyhkeeseen.
  5. Töki kynsinauhat varovaisesti taakse appelsiinipuutikulla ja leikkaa kynnet. Viilaa pahimmat rosot tarvittaessa.
  6. Laita varpaidenerottelijat paikalleen. Levitä aluslakka, värilakka ja päällyslakka.  Tietysti kuivatuksineen. Poista erottelijat vasta päällyslakan kuivettua.
  7. Hiero kynsinauhat kynsinauhavoiteella. Levitä jalkoihin virkistävää jalkavoidetta polviin asti ja laita sukat päälle. Nosta jalat yläviistoon joksikin aikaa.
Saa älähtää kommentteihin, jos teen jotain hasardia... Olen esim. miettinyt, onko nyt niin viisasta antaa kynsinauhaveden ja kynsilakanpoistoaineen jämäisien jalkojen  mennä ilman huuhtelua kylpyvatiin. Mitään haittaa näistä hoidoista ei ole oman kokemukseni mukaan tullut. En myöskään huuhtele jalkoja kylvyn jälkeen... Tämä siis on tällainen käytännön helppouden sanelema metodi (meillä on pesutilat eri kerroksessa). Raspaaminen irrottaa runsaasti ihomurua, minkä takia raspaan veden yllä. Veden hävitän vessanpönttöön, eipä tuo ole raspausroskasta huolimatta tukkeutunut. Olisiko jollain tietoa, miten ihonmuruset oikeasti pitäisi hävittää? Tosin kai niitä lattiakaivoihin/viemärijärjestelmään kertyy muutenkin koko ajan suihkusta jne.??? Mutta siis jos jollain on parempaa tietoa, niin jakakaa se ihmeessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti