lauantai 11. huhtikuuta 2020

Kosmetiikka-HQ Declutter




Huomasin tässä taannoin, että kosmetiikkapöytääni ei voi hyvällä tahdollakaan luonnehtia enää miksikään rentouttavaksi keitaaksi. Kaikki to do-listan velvollisuudet olivat kertyneet keskelle pöytälevyä, eikä millekäään tekemiselle ollut tilaa. Yllättäen kaapista löydetty söpö kasvopaperiannostelija, kaverille annettavat vauvanruoat, laturi, maaliskuisesta matkakassista purettuja tavaroita, tuliaisiksi saatu dödö... Kaikki arjessa vastaantulevat pikkuesineet, joille ei sekunnissa muista päättäneensä tiettyä paikkkaa, tulevat nakatuksi tähän.

Ei ole oikeastaan edes kyse siitä, etten arvostaisi omaa tilaani talossa, vaan laitan tähän nimenomaan omia juttujani. Juttuja, joihin en halua muiden sekaantuvan ja jotka haluan hoitaa itse, että ne tulevat hoidettua kunnolla ;)

Pöydän alla seinää vasten on tilaa, mihin istujan jalat eivät yletä. Sen olenkin varannut blogia varten säästettäville tyhjille pakkauksille ja tietoa sisältäville pahvirasioille. Myös tuotejemmat, hemmottelutuotteet ja muuta kauneuteen liittyvää lojuu siellä. Myös tuo tila oli päässyt rehottamaan, enkä löytänyt sieltä helposti tiettyjä etsimiäni tavaroita.




Nyt siivouspäivän ja viikon eletyn elämän ja sen myötä tehtyjen pikku viilausten jälkeen olen tyytyväinen lopputulokseen. Tuli taas jopa föönattua hiukset ja meikattua pari kertaa pitkästä aikaa, kun ylimääräinen hörsö oli poissa ja ideoiden virtaamiselle ja toteuttamiselle tilaa.

Ripustin ovenkarmiin muutamat isot korvikset, joille en ole aiemmin keksinyt paikkaa. Jouluvalojen ripustusnaulat ovat karmissa joka tapauksessa paikallaan vuoden ympäri, joten miksipä en niitä hyödyntäisi. Näin sain myös yhden korurasian vaatekaapistani hävitettyä, kun kaikki pienemmät korut mahtuivat yhteen rasiaan.

Vasemmalla on tyttäreni tekemä sydänkoristeinen kahvikupinalunen, vartalovoiteeni, hiuslakka, vartalotuoksu, hiustenhoitosuihke, roskis, Iittalan Vitriini sormukselle, kellolle ja parille arkikorviksille sekä kasvopaperia. Niiden vieressä on valaiseva peili ja peilien välissä astiassa kertakäyttövanupuikkoja. Kasvopaperia tuskin ostan enää lisää, mutta vanupuikkoihin verrattuna kesto-Lastswabista ei kyllä valitettavasti tullut niille korvaajaa.

Keskellä on lempiharjani ja ihonhoidon ajaksi käyttämäni hiuspanta. Ne siirrän pöydän ääressä ollessani luonnollisesti pois, joten keskelle jää hyvää tilaa touhuta. Oikealla on pino kangasliinoja, joihin voi pyyhkiä ihoa, käsiä ja työvälineitä ja nakata sitten pyykkiin. Oikea yläkulma on sitten päivittäinen ihonhoitoni, jonka karsin takaisin yksiin esillä oleviin avattuihin pulloihin per kategoria. Taakse reunaan jemmattuna on hajuveteni, mukissa ihan muutama käytetyin meikkisutini, meikkisutien puhdistusspray ja irtopuuteri, joka korkeutensa takia ei mahdu pöytälaatikkoon. 


                                     

Meikkini ovat näppärästi kaikki näkyvillä, kun vetolaatikon avaa. Lokerikko on Ikean keittiöosastolta. Oikeassa reunassa on ponnarirasia, hiusklipsit osioittain föönaamista varten, peilin laturi, Lastswabit rasioineen, pinsetit, random kulmaharja ja Tati-youtubekanavan verkkokaupasta tilattu Blendiful-vippa.



Pöydän alle tuli nyt siirrettyä osa pöytää tukkineista esineistä, mutta myös hävitin tavaraa ja järjestelin ne loogisemmin. Viininpunaisessa laukussa on kaikki jemmatuotteet. Violettikuvioisessa pussukassa on hemmottelunaamiot ja -kylpyaineet. Muovikorissa on hiustenmuotoilutuotteet ja -välineet. Punaisessa Kivet-meikkipussissa on pahvirasiat, jotka halusin säästää informaationsa takia sekä kestovanulaput, joita en tällä hetkellä säännöllisesti käytä. Maustepöntöstä sahattu kestolappujen pöytäpyykkikorikin on siksi täällä tauolla. Takana näkyy musta matkakosmetiikkalaukku, joita muuten vähensin jemmoista rankalla kädellä. Sen alla on punainen matkameikkikoteloni. Näiden sisällä on matkakokoinen kosmetiikka ja hammasharjakotelot yms. valmiina. Muovilokerikossa on meikkaustarvikkeeni, suurin osa sudeista jne.

Taas kerran tuli uskon vahvistusta siitä, että aikaan saa enemmän, kun näkyviä vaihtoehtoja on vähemmän. Vaikka meikkisiveltimiä ja kasvovesiä ym. päivittäin käytettäviä olisi vain parit-kolmet esillä, niin prosessi on silti simppelimpi aivoille suorittaa, jos on vain yhdet. Sitä paitsi meikkivälineet on tuosta ihan istujaa lähellä olevasta lokerikostakin varsin näppärä kaivaa. Eikä siellä ole kuin sellaista, mitä käytän, kun on muutenkin enemmän aikaa käytettävissä. Kaikki ihan perusjokapäiväinen on pöydällä ja vetolaatikossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti