lauantai 6. huhtikuuta 2013

Four Reasons Duster muotoilupuuteri 10 g


Kun aloin puolitoista vuotta sitten jälleen käydä säännöllisemmin kampaajalla, kuulin ensi kertaa hiuspuuterista. Ostin tämän Dusterin ja sille tielle jäin. Ihan mahtava tuote!

Kun hiukset ovat puhtaat ja kuivatut, jo pieni määrä Dusteria muutamaan jakaukseen tehoaa hyvin. Sirottelen puuterin ensin niihin kaikkiin aikomiini jakauksiin. Sitten sommittelen sen varsinaiseksi jakaukseksi aikomani jakauksen esiin ja hieroskelen sormet harallaan latvojen alta ilmavuutta hiusten tyveen. Karhea puuteri tarraa silloin hiuksiin ja jättää hiukset siihen "yläasentoon". Juuri tuo hiusten tuuheiksi eli "ylös" jääminen jo pelkän kuivan tuotteen ja käsillä pöyhimisen avulla on se tämän tuotteen wow-experience.

Likaisista hiuksista tämä ei poista rasvaa tai toimi kuivashampoona. Huonona hiuspäivänä laitoin ensin kuivashampoota ja sitten tätä, mutta ei Duster silloin niin hyvin pääse toimimaan kuin normaalisti. Jotain lisäarvoa pelkkään kuivashampooseen verrattuna kuitenkin tulee.

Tarkkasilmäiset löytävät lyhyen INCI:n kuvasta alareunasta. Vain 2 ainesosaa! Silica on kai jotain mineraalia ja hiekalta tuote tuntuukin. Pääosin puuteri on hienohkoa jauhetta, sellaisen karhean pizzajauhon oloista. Ei siis mitään sellaista perunajauhon tyylistä sileää. Loppua kohti tuote hieman klimppiintyi ja purkin pohjalla helisee selvästi kuin pikkukivi, jota ei aiemmin ollut. Mitään tuoksua tuotteella ei ole.

Pakkaus on todella keveää metallia ja siinä on kierrekansi. Kannen alla on 6 pyöreää, halkaisijaltaan n. 1 mm suuruista reikää, 5 viisikulmion muotoon sommiteltuna ja yksi keskellä. Kassissa tuote ei falskaa ulos asti, mutta siihen sirottelukannen ja kierrekannen väliin kylläkin. Teippaa siis matkoilla reiät umpeen.

Aivan mahtava pikku kaveri, suosittelen. Seuraavaksi käyttöön lähtee Dermosilin vastaava, joka on ihan saman formaatin purkissakin. Four Reasons maksoi n. 10 €, Dermo vain 5 €. Toivotaan, että laatu on yhtä hyvä, niin voisi jatkossa päästä vähän halvemmalla.

2 kommenttia:

  1. Mulla on Dermon vastaava (olikin ensimmäinen jota ikinä olen hiuspuutereista testannut) ja omiin hiuksiini toimii kyllä vallan hyvin :).

    VastaaPoista
  2. INCI siinä näyttäisi ainakin olevan identtinen Four Reasonsin kanssa. Mulla on kyllä vahva usko siihen Dermon vastineeseen!

    VastaaPoista