sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Varastotilanne: dödöt ja suihkugeelit


Dödöjä on oikeastaan hämäävänkin paljon kuvassa. Kolme neljästä tuotteesta on nimittäin minulle aivan turhia ja niitä on siksi hidas ja tuskallinen kuluttaa pois. Saatankin antaa ne pois, nyt kun kuva havahdutti minut todellisuuteen. En ole enää käyttänyt kuin tuota Lushin palashampoorasiaan tekemääni soodadödöä. Yvesin alumiinittoman roll-onin ja Tigerista ja Dermosililta hommatut antiperspiranttipyyhkeet voisin antaa pois. Lähipiiristä löytyisi ottajat varmasti.

Teen dödöä milloin mihinkin purkkiin reseptillä 1 osa ruokasoodaa, 1 osa perunajauhoa ja 1 osa kookosöljyä + 2-4 tippaa eteeristä öljyä. Kannattaa sekoittaa ensin kuivat aineet yhdessä kulhossa, lisätä öljyt sinne ja siirtää vasta tämä valmis tavara säilytysrasiaan. Pysyy siistimpänä ja tuotteen saa ronskimmin miksattua tasaiseksi. Tämä on pitänyt hienhajun hyvin koko päivän, työt ja työmatkapyöräilyt mukaanlukien.  Joillakin sooda kai ärsyttää ihoa, minulla ei ainakaan toistaiseksi. Tästä näkee, ettei pitäisi shoppailla vääristä syistä: roll-onit ostin saadakseni YR-tilauksen postikuluttomana ja dödöpyyhkeet varmuuden vuoksi siltä varalta, että työmatkapyöräily aiheuttaisi freesauksen tarvetta. Nykyään koetan lykätä ostopäätöstä siihen, että olen todella kokeillut aikomaani tilannetta ja todennut, että tarvitsen tuotteen. Ennen ostelin varastoon ja tavan vuoksi, vaikkei ollut edes varmaa, tuleeko todellinen tarve tuotteelle koskaan. Myös säännöllisesti ilmestyvät kuvastot oli ennen mulle semmoinen kompastuskivi, jolloin ostelin helposti liikaa, nyt maltan niissäkin odottaa, että tulee kimppatilaajia tai niin suuri määrä todella tarvitsemiani tuotteita, että postikulut tulee täyteen. Vege- ja ekologisuusinnostuksen myötä myös sekä kosmetiikkaa että vaikkapa ruokaa, siivousaineita ja vitamiineja myyvät monialaiset verkkokaupat ovat helpottaneet tätä harvempien järkiostosten tekoa.



Tässä surkean sumuisessa (en jatkossa kuvaa tuolla tiskipöydällä enää) kuvassa on tän hetkiset nestemäiset suihkutuotteeni. Vasemmalla olevan Yves Rocher ruusu-argansuihkuöljyn tilasin omasta alkuperäisestä halustani, La Nature tuli hommattua lahjakortilla ja YR Come une evidence-hajuveden suihkari tuli yllätysjahjana tilauksen päälle. Näitä en jatkossa aio enää pitää kuin ehkä yhden kerrallaan olemassa. Aion käyttää pääsääntöisesti palasaippuaa ja pidättää mahdollisuuden pitää lisänä yhtä nestemäistä. Mutta siinä nestemäisessä on sitten oltava jotain ylellistä, kosteuttavaa, tuoksuvaa tms. ekstraa, millä se paikkansa ansaitsee. Tai oltava lahja. Mitään markettirexonaa en rupea muovipulloissa enää hankkimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti