torstai 17. lokakuuta 2019

Paluu kosmekuopasta

Well, hello, pitkästä aikaa! Ihmettelen, mutta iloitsen, jos tätä joku lukee. Postasin nähtävästi viimeksi äitiyslomalla ennen toisen lapseni syntymää :D Nyt tyttö on 2,5 ja kosmetiikkainnostukseni on palannut rytinällä. Ennen tuota äitiyslomaa kärsin jo melko pahasta kosmeähkystä, eikä omat kokoelmat jaksaneet innostaa yhtään. Sitten olinkin yli 2 vuotta kotona ja säästäväisyys ajoi kitkuttelemaan varastoilla ostamatta käytännössä mitään.

Oli järkyttävää todeta, että tosiaan elelin VUOSIA niillä hamstraamillani varastoilla! Vaikka tuntui jo silloin, että varastoa oli vähemmän kuin aiemmin enkä enää ostellut, haalinut ja tilaillut entiseen malliin mielijohteiden mukaan. Ja vaikka annoin ja jouduin vanhenemisen vuoksi heittämäänkin näiden hoitovapaiden aikana pois runsaasti kosmetiikkaa.

Näiden 2017-19 vuosien aikana tulin miettineeksi paljon eettisiä asioita ja aloin syömään kasvispainotteisesti. Kosmetiikan suhteenkin olen paljon kokenut naiivien hömppähattarapilvien hälvenemistä ja mm. kotimaisuus, kemikaalikuorma, ekologisuus ja minimalistisuus kiinnostaa yhä enemmän. Kuitenkin olen päätynyt pitämään kosmeilun omana sallittuna paheenani, jonka suhteen punnitsen asioita häpeämättömän subjektiivisesti omasta esteettisestä, aisti-ilotteluun painottuvasta näkökulmastani. Tämä tulee edelleen olemaan hyvän mielen, heräteostosten, hömpän ja tuotekatsausten blogi, joskin varmaan myös kulutuskriittisyys ja maalaisjärki kuulunevat vähintään rivien välistä enenevässä määrin. Karsin jättämääni hiilijalanjälkeä mieluummin muiden elämäntapavalintojen avulla enemmän, mutta tän ainokaisen kroppani hoito on mulle se kynnyskysymys, jossa en halua askeesiin. Jollekin ehkä lihansyönti, arkiautoilu tai lentolomat, mutta mulle kosme.

Mitä minä nyt sitten meinaan? Opetella postaamaan tabletilla, myös kuvallisia julkaisuja. Sitten alkaa  postaamaan mieleen juolahtavia ostoksia, loppuneita, varastoja, kosmejärjestelyä, tuotteiden valintaa jne. jne. käsitteleviä kirjoituksia. Milloin sattuu huvittamaan. Eli olla jatkossakin aika rasittava ja itsekäs, mutta ehkä satunnaisesti myös kiinnostava ja jotakin antava blogi. Erona vanhaan tulee ainakin olemaan se, että nykyään mulla on verrattain vähän varastoja. Uusia tuotteita joutuu ostamaan ja pähkäilemään ihan oikeaan tarpeeseen tämän tästä, ja samalla ostohaluni ovat vaihtuneet impulsiivisesta vastahakoiseen,  varovaiseen vatulointiin. Enjoy!

2 kommenttia:

  1. Meillä on näköjään paljon yhteistä ;) Tervetuloa takaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pahoittelut, että huomasin sinun kaikki kommenttisi vasta nyt. Tämä Bloggerin toiminta iPadillä on tosi kämästä, esim. juuri noista odottavista kommenteista ei näy ilmoitusta kuten pöytäkoneella postaillessani muistelen tapah tuneen.

      Poista