keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Canvas

Voisin kuvailla tähän lähtökohdaksi omaa iho- ja hiustyyppiäni sekä kosmetiikkarutiinejani (ja hiukkasen myös -filosofiaani), niin saanette paremmin kiinni siitä, millä eväillä tätä blogia tehdään. Olen muuten n. 25-vuotias siistihköä sisätyötä tekevä nainen.

Kasvojen iho minulla on rasvainen sekaiho, jossa on aknea leuan ja poskien alueella. Nenässä sekä otsassa ja nenän vierillä on näkyviä ihohuokosia ja vaaleita mustapään tapaisia. Kauttaaltaan tämä koko komeus on pintakuiva, talvella pahastikin. Silmäkulmissa alkaa olla ensimmäisiä ilmejuonteita, mutta niille en pyri tekemään mitään. Vihdoin vanhuuden viisaus ja uskottavuus alkavat hiipiä minunkin naamaani :D

Aamulla putsaan kasvot useimmiten vain vedellä ja kasvovedellä sekä heitän päälle silmänympärysgeelin ja mattavoiteen. Joskus, kun suinkin kerkeän, käytän myös normaalin-rasvaisen ihon puhdistusgeeliä, jos on esim. ollut liian paksu yövoidekerros vahingossa tms. Peseydyn ja käytän antiperspiranttia joka aamu sekä laitan illalla pestyt hiukseni hiuspuuterilla ja -lakalla. Hajuvettä laitan jos muistan, eli harvoin!

Meikkaan jos suinkin kerkeän, tosin koitan pitää perusasiat (kulmat, ihonhoidon) niin kunnossa, ettei ole katastrofi mennä meikittä/ kahden minuutin meikillä töihin. Tokikaan akneiho ei koskaan ole se helein ja siistein, mutta minun itsetuntoni kestää (ja vadelmainen tai punainen huuliväri heleyttää tarvittaessa yllättävän hyvin kiireisenkin). Usein kerkeän meikata arkisin sellaisen 10-20 min. Olen erittäin vaaleaihoinen, vihreäsilmäinen ja kestovärjään puolipitkää maantietukkaani mustanruskeaksi. Minulla on eri tapoja meikkailla, näistä voin joskus kertoilla lisää, vaihtelee tosiaan niin paljon etten voi sanoa rutiiniksi. Vaikka ryhdyinkin kosmetiikasta bloggaamaan, niin en tarkemmin ajatellen ole sen suhteen kovinkaan pakkomielteinen, ettenkö pystyisi elämään ilmankin tai että sen shoppailu ja jemmailu riistäytyisi niin käsistä, ettei kämppäkään riitä. Tähän asti on mennyt vähän sellaisissa kausissa, että välillä tulee ostettua enemmän ja jemmoja kertyy, sitten tulee luonnostaan sellainen halu käyttää vanhat pois ja silloin ei tarjouksetkaan niin kiinnosta.

Päivällä lisäilen käsirasvaa, huulikiiltoa tai -rasvaa sekä poistan ihon killtoa. Tämä tapahtuu Karkkipäivä-blogin vinkin mukaan savukepaperilla (huom. alaikäiset lukijat: näitä et voi itse ostaa kaupoista, koska luetaan tupakointivälineisiin) ja/tai puuterilla. Lisäilen joskus myös hiuslakkaa ja pöyhin hiuksia sekä lisään suihkedeodoranttia.

Illalla puhdistan ensin meikin erillisellä meikinpoistoaineella (neste tai emulsio), silmiä en hinkkaa vielä tässä vaiheessa pahemmin. Sitten suihkussa pesen geeli- tai vaahtoputsarilla naaman ja pesen hiukset shampoolla, viikoittain myös syväpuhdistajalla. Hoitoaineena vaihtelen huuhdeltavia ja jätettäviä ajan riittävyyden mukaan. Yleensä rasvaan kuivuuteen ja hikoiluun taipuvaisen kroppani ihon yötä vasten huolellisesti, kolmellakin eri tuotteella. Suihkun jälkeen puhdistan myös silmämeikit siihen tarkoitetulla aineella. Kasvovettä käytän aina, sekä paksumpaa silmänympärysvoidetta ja tuhtia yövoidetta. Havaitsin nimittäin akneni vähenevän, kun siirryin yökäytössä geelivoiteista kunnon voiteisiin. Joskus laitan kasvoveden ja yövoiteiden välissä kosteuttavaa seerumia ja/tai finninkuivatusainetta.

Käsiä ja jalkoja hoidan joka päivä jonkun asteisesti, vähintään rasvaamalla nukkumaan käydessä. Jalkahoidon teen n. kerran viikossa ja käsihoitoa harvemmin mutta käsivoidetta käyttelen pitkin päivääkin. Kasvoille teen n. kerran viikossa kemiallisen kuorinnan ja naamion.

Hiuspohja on normaali, rasvoittuu 1,5-2 päivässä ja kuivashampoita en käytä juuri lainkaan. Olen laiska hiustenmuotoilija, mutta jos haluan panostaa, föönaan hiukset ennen nukkumaankäymistä. Aamuisin sitten "laitan" hiuspuuterin, vahan ja lakan avulla parissa minuutissa, joskus myös muotoiluraudalla pikapikaa. Tällä hetkellä minulla on niin hyvä leikkuu tukassa, ettei katastrofeja oikeastaan pääse syntymään (hehe, siis ainakaan omasta mielestäni ;).

Intiimi- ja hammastuotteet aion jättää tästä blogista pois, koska ne ovat ensinnäkin äärimmäisen tylsiä ja toiseksi jotenkin miellän ne niin ei-kosmetiikaksi. Siis en koe, että niiden ostossa olisi niin paljon kyse makuasioista ja valinnaisuudesta kuin ihonhoidossa. Minua ainakin ihotuotteissa ja meikeissä viehättää juuri se kepeys, vapaaehtoisuus ja itsemääräämisen mahdollisuus, jota ne elämään tuovat. Intiimipesut, hammaslangat ja osin myös karvojenpoisto ovat vaan niin "perus", ettei niistä jaksa innostua tarinoimaan. Ne ovat mielenkiintoisuudessa samaa sarjaa kuin tilinauhan tarkistaminen, vakuutusehdot ja sääennusteen tiiraaminen. Nyt on mustaa valkoisella, että edes pyrin pitämään jonkunlaista glamouria yllä tässä blogissa ;)

Kuten ehkä muutamissa postauksissa on käynyt ilmi, kosmetiikalla on aika iso merkitys arjen rytmittäjänä, piristäjänä ja suoranaisena harrastuksena elämässäni. Mites te lukijani, oletteko elämän suolan vai pakkopullan syöjiä kosmen suhteen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti