lauantai 18. elokuuta 2012

Yves Rocher puhdistuskuuriAloitin tuossa loppukesästä puhdistuskuurin. Olen aiemminkin syönyt luontaistuotekaupan kuitujauheeseen ja yrtteihin perustuvia kuureja, mutta nyt edullinen hinta houkutti kokeilemaan tällaista erilaista satsia. Tässä Yvesin kuurissa otetaan 45 ml puhdistusjuomatiivistettä (ruskea pullo) vesilitraan sekoitettuna päivittäin. Itse mittasin tiivisteen aina ensin litran pulloon tai kannelliseen kannuun, huuhtelin mittakipon ja kaadoin huuhteluveden samaan pulloon/kannuun ja lopuksi täytin vedellä. 480 ml:n tiivistepullo kesti 10 ½ päivää, viimeisen vajaan erän otin puoleen vesilitraan sekoitettuna.

Yvesin kuuriin kuuluu myös ulkoisesti levitettävä geeli (nokkapullo). Sitä tulisi käyttää koko kropalle aamuin illoin. Itse käytin aamuin illoin polvista n. kainaloihin asti, kuten muitakin kiinteytystuotteita. Aioin käyttää geeliä näin niin kauan kuin pullosta riittää. Sarjaan kuuluisi myös "kiinteytymiseen valmistava" kuorinta-aine, mutta en usko sen eroavan oleellisesti tavallisesta kuorinta-aineesta, joten käytin kuurin ohjeissa neuvotut 2 kertaa viikossa L'Oréal Exfotonic-kuorintaa.

Viikko ennen kuuria palasin pariksi kuukaudeksi venähtäneeltä jumppatauolta takaisin kuvioihin. Käyn yleensä 2-3 kertaa viikossa arkena jumpassa tai salilla, mutta silloin tällöin on tullut tuollaisia muutaman viikon taukoja ja nyt liian pitkä tauko teki olon niin tukkoiseksi, etten aio päästää moista tapahtumaan enää koskaan ja halusin sillä välin kertyneille selluliiteille kunnon äkkilähdön! Otin kuurin siis lähinnä sisäisen olon ja selluliitin silottamisen vuoksi, en usko tällaisten vähentävän senttejä (saati varsinkaan kiloja). Terveempi väri ja muhkuroiden ulkonäöllinen väheneminen siis tavoitteina, mutta sattuneista syistä ei kuvia aiheesta ;)Päivä 0: Kuuri tulee postista ja levitän illalla jo geeliä pesemättömälle iholle. Yllättävän tahraamatonta! Ohut limenvihreä geeli on juoksevaa ja tuoksuu taivaalliselle. Sitruksiselle, raikkaan ruohomaiselle ja haistan tässäkin tuotteessa colajuomavivahteen.

Päivä 1: Juon pulloon tehdyn puhdistusjuoman kokonaan jo ennen iltapäivää. Se maistuu ja tuoksuu persikkajääteelle, tosin vihreästä teestä tehdylle sellaiselle. Tuntuu, kuin juomasta tulisi vain enemmän jano enkä huomaa mitään eroa olossa pelkän veden juomiseen verrattuna. (Tosin tuli syötyä aika suolaista.) Tuliko minulle nälkä jotenkin nopeammin aterian jälkeen kuin normaalisti? Muistan geelinkin aamuin illoin ja se levittyy yhtä siististi niin pesemättömään kuin pestyynkin ihoon.

Päivä 2: Aamulla on tosi kiljuva nälkä, selvästi eroaa normaalista. Juon kannun tyhjäksi taas iltapäivään mennessä ja tuntuu, että juoma vain lisää janoa eikä vie sitä. Juon varmaan toisen mokoman vettä ja melkein kolmannenkin jumpan lomassa ja jälkeen. Jo ennen veden kittaamista huomaan, että ihan kuin tarvitsisi WC:tä nopeammin kuin pelkän veden jälkeen. Muistan geelit ja aamullakaan tuote ei rullaa vaikka iltageelin jälkeen en ole käynyt suihkussa.

Päivä 3: Nälän tehostuminen taas! Nyt pullo tyhjenee vasta illalla. Maku ei ole kovin kehuttava. Persikan maku on pliisu ja juomasta jää sama jälkimaku kuin sokerittomista limsoista ja jugurteista. Jumpassakin käyn ja muistan geelit aamuin illoin.

Päivä 4: Aamulla levitän geelin. Minusta reidet alkavat olla jo aika tasaväriset (valkoiset). Jotain CSI-sarjojen ruumiiksi meikattuja näyttelijöitä muistuttava sini-puna-valkoisuus on siis hävinnyt näin nopeasti! \o/ Juoma ei enää aiheuta sen kummempia normaalista poikkeavia tuntemuksia, ainoastaan janottaa enemmän. Käyn vajaan tunnin lenkillä. Illalla geelin levitys unohtuu.

Päivä 5: Aamulla muistan geelin. Koko kuurin hohto alkaa jo vähetä, pitää tosissaan huolehtia, että muistaa kaiken. Juoma koventaa nälkää taas esim. ennen lounasta. Illalla kuorin Exfotonicilla, mutta geelin levitys unohtuu taas.

Päivä 6: Aamugeeli ja juoma muistettu. Nälän tehostumista taas useamman kerran. Maku tökkii jo niin, että juon yli puolet vasta iltapalalla. Geelipullo alkaa olla jo puolivälissä.

Päivä 7: Geeli ei muuten kirvele tai aiheuta muitakaan ongelmia edes heti sheivailun päälle. Takapuolen muhkurat on selvästi harvemmassa. Muistan juoman ja geelit.

Päivä 8: Melko hikisestä hellepäivästä huolimatta geeli ei tahmaa reisiä. Ihmettelen, mutta pakko kai se on uskoa. Juoma tökkii jo tosi pahasti. Vihaan vihreän teen valjua makua muutenkin ja persikkakaan ei sitä kyllä pelasta. Juon sen silti.

Päivä 9: Geelit muistettu, juoma samoin. Liikunta ollut viime päivinä kävelyä, niin tänäänkin kaupunkilomalla. Kuorin illalla Exfotonicilla.

Päivä 10: En viitsinyt panna aamugeeliä ennen mattopyykille lähtöä, olisi huuhtoutunut välittömästi pois. Juoma aiheuttaa jo aikamoista potutusta, mutta huomenna se loppuu! Täytyy todeta, että kyllä tämä nälkää ja janoa tehostaa, mutta en ole kummempaa aineiden poistumisen lisääntymistä huomannut. Mutta jotain tämän avulla kyllä siis tapahtuu, koko ajan on kauhea nälkä, vaikka tuntuu että napsin illalla suolaista ja makeaa lähes tavalliseen tapaan ja jumppiakin jää välistä. Ja iho on osittain silottunut todella paljon. Reisien ja pakaroiden sivuilta selluliitti on vielä aika tiukkaan pakkautunutta murumaista appelsiini-ihoa, mutta takaa se on harventunut ihan oikeasti. Muhkuroiden väleihin on alkanut tulla näkyviin sileääkin ihoa, ennen oli hyvin tiheässä eri "raekokoja" ilman sileitä kohtia.

Päivä 11: Normaalia väkevämmäksi laimennettu juomanjämä (n. 30 ml puoleen litraan vettä) maistuukin ihan kohtalaiselle. Jos tekisin kuurin joskus uudestaan, tekisin ehkä jäykempää juomaa ja huolehtisin lisäksi pelkän veden juomisesta. Olen iloinen, että tämä loppui!

Päivä 14: Geeliä ei ole muistanut enää laittaa. Nyt kun on mennyt jonkin aikaa ilman puhdistusjuomaa, huomaa, että kyllä se tosiaan jotain vaikutti siihen nälkään ja janoon. Nyt nimittäin ei ole sellaisia tuntemuksia enää.

Päivä x muutamaa viikkoa myöhemmin: Geelipullon viimeinen neljännes on jäänyt pyörimään ja koko kuuri on unohtunut. Selluliitti on vähän taas pakkautunut, vaikka olen siinä parissa jumpassa per viikko pysynytkin. Sanoisin, että vedenjuonti ja säännöllinen hieronta ja/tai kuurin aineet tekivät selvästi tuloksia ihon ulkonäölle. Aion tässä syksymmällä tai talvella kokeilla yhtä säännöllistä ohjelmaa pelkällä vedellä ja "tavallisella" kiinteytysgeelillä. Vaikka kyllä tästä kokeilusta huomaa, kenen luonne sopii tällaisiin tarkasti noudatettaviin kuureihin ja kenen ei ;) Tuomio: ei ainakaan ihan täyttä bullshittiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti