perjantai 3. elokuuta 2012

Huulirasvariippumattomuusriippuvuus

 Aluksi oli tarkoitus postata vain Dermosil Classic Huulibalsami, koska se loppui juuri. Hokasin kuitenkin, että en voi olla hehkuttamatta samalla myös muita mainioita hiljattain löytämiäni Dermosilin huulirasvoja. Tämä on perinteinen puikkohuulivoide, mutta ilman lanoliinia ja vaseliinia. Siksipä huulirasvariippuvuus ei pääse muodostumaan. Olenkin ollut ihan tyytyväinen tähän sen takia. Yleensä minulla on varsinkin talvella erittäin kuivat huulet, joihin helposti muodostuu rasvauksesta huolimatta kuiva, "kova" kuori, jota sitten revin pois ja kierre on valmis. Viime talvena päätin, etten voi enää antaa moisen tapahtua ja kokeilin yhdistelmää Dermosilin Huulibalsami, Laventelisalva ja tuubimuotoinen Huulivoide. Yllätyksekseni ne tosiaan estivät kuoren muodostumisen sekä siten myös repimisestä aiheutuneet lisäongelmat. Kyllä se vaan taitaa olla kohdallani totta, että vaseliinipohjaiset ei mulle sovi.


Tämä nyt loppunut Huulibalsami oli joukon kätevin kuljettaa mukana kiinteytensä ja pakkauksensa puolesta. Tykkäsin myös vanilliinisokerimaisesta tuoksusta ja mausta. Lisäksi INCI on painettu tosi näppärään paikkaan korkin alle hylsyn varteen, jossa se säilyi kulumatta ainakin omassa käytössäni sen 8 kk.

Halkeamat tossa tummina juovina.


Huulibalsamin pakkauksessa hyvää on tuo tuttu ruuvattava puikkomekanismi. Tietysti se viimeisten kaivelu vanupuikolla ja huulipunasiveltimellä ärsytti. Korkki alkoi löystyä ja halkeilla alareunasta puolen vuoden käytön jälkeen ja alensin puikon pelkkään yökäyttöön, ettei löysä korkki olisi irronnut käsilaukussa. Puikkohuulirasvojen aatelia minun silmissäni, mutta en aio puikkoja enää ostaa noihin muun muotoisiin tykästyttyäni. Tätä myydään edelleen ihan normisti, oisko ollut jotain kolmisen euroa hinnaltaan. 

Kumminkin Huulibalsami oli porukan vähiten-suosikkini. Löysä, hunajamainen Laventelisalva oli Huulibalsamia tehokkaampaa yöksi. Se on keltaista ja läpikuultavaa sekä todellisen laventeliyrtin ja hunajan makuista. Suosittelen kokeilemaan upean kosteutustehon vuoksi, vaikkei maku tai löysä purkkirasva kiehtoisikaan. Tämä on myös Elizabeth Ardenin 8 Hour Creamia tehokkaampi yökynsinauhavoide. Heti kun 8 Hour loppuu, ostan tilalle taas Laventelisalvaa. Huulien ja kynsien lisäksi vain mielikuvitus on rajana, mihin nirhaumiin ja kuiviin läntteihin tätä haluaakaan käyttää. Laventelisalvakin on perusmyynnissä edelleen, 4.80 €. Pitäisiköhän mun perustaa jokin HG-lista, kun nyt olisi oikeastaan yksi HG-tuotekin? :DNestemäinen Huulivoide jättää vähemmän kalvontuntua päivän mittaan lisäillessä kuin balsami, vaikka maistuukin huonommalle (steariinille!). Hyvin kiinni pysyvän kierrekorkin alla on reiällinen, pyöristetyn vino levityspää, josta ei karkaa vahingossa voidetta. Kosteuttava teho on tälläkin hyvä, joskin talvella imeytyy paremmin ja nyt kesällä jää selvemmin tuntumaan. Pintaan jäävä kalvo sen pehmeyden taitaakin hautoa esiin. Tämä naiskuvioinen tuubi oli outlet-myynnissä, mutta INCI on sama kuin Classic Huulivoiteessa, joten uskoisin tätä samaa kamaa siis saavan vielä siinä asussa. Itse ostan kokeiluun seuraajaksi tälle kuitenkin luultavammin Dermonature ekohuulivoiteen.  Palaaminen tähän siintää kuitenkin jossain horisontissa jo pelkän halvan hinnan (alle 3 €) ja toimivuudenkin vuoksi.
  

Mitäs mineraaliöljyttömiä superhuulirasvoja te olette löytäneet? Ja kyllä, yritän välttää yhdys sanoja ja yhdys sana virheitä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti