perjantai 8. helmikuuta 2013

Yves Rocherin joulutuotteita


Olen nyt kahden vuosikerran kokemusten perusteella hieman pettynyt Yves Rocherin joulutuotteisiin ja -kampanjointiin. Tuotteita hehkutettiin aikanaan ihanina joulun Limited edition-herkkuina. Minun hommaamani tuotteet eivät kuitenkaan olleet kovin jouluisia saati laadultaan hehkutuksen arvoisia. Tuli jokseenkin huijattu ja rahastettu olo.

Voisin perustella mielipidettäni kertomalla hieman kuvan tuotteista, jotka ovat:

Takarivi vasemmalta oikealle

Apple Delight-minisuihkugeeli vuodelta 2012, Candied Mallows-käsisaippua vuodelta 2012, Lemon Vanilla-huonetuoksusuihke vuodelta 2012, Lemon Vanilla-käsisaippua niinikään vuodelta 2012, Satumaiset mausteet-huonetuoksusuihke vuodelta 2011 sekä Taikahedelmä-vartaloemulsio vuodelta 2011

Eturivi vasemmalta oikealle

Syreeni-kylpysuolakertapakkaus vuodelta 2012, Apple Delight-kylpykuutio vuodelta 2012 sekä Ruusu-kylpysuolakertapakkaus vuodelta 2012

Käsisaippuat Lemon Vanilla ja Candied Mallows

Saippua on söpöissä, juhlavasti kruusatuissa pulloissa ja ulkonäöiltään ihanaa. Näissä oli kuitenkin todella löysä ja vetinen koostumus. Epäilen, että tähän saippuapohjaan on kirjaimellisesti lisätty normaalia enemmän vettä. Molemmat myös kuivattivat käsiä järkyttävästi, eli vahingossakaan ei oltu mitään kalliita tehoaineita näihin lisätty. Rahastuksen makua, varsinkin, kun vesitetty koostumus kaupattiin ihan kunnon hintaan (3 €/ 300 ml). Vastaavaa (tai itse asiassa jopa parempaa) laatua saa Tokmannilta reilulla eurolla jo ½ litraa.

Lemon vanilla on hyvä, nimensä mukainen tuoksu. Tuoksu on kuitenkin kirpeä ja keväinen, joten tuntuu hiukan hölmöltä lanseerata se joulun aikaan. Candied Mallows on kuivatun ruusun tai ruusupotpourrin tuoksuinen.Sinänsä tykkään kyllä siitäkin, mutta joulukaramellintuoksuisena mainostettu tuote on minusta myöskin hyvin kaukana (ainakin suomalaisesta) joulusta.

Huonetuoksut Satumaiset mausteet ja Lemon Vanilla

Nämä ovat laadultaan ihan hyviä vessanraikastimia. Ovat myös riittoisia, sillä eivät ole koko ajan käytössä kuten haihdutettavat tikkupullot yms. Tuoksuaine on voimakas ja suht kauan pysyvä, enkä missään varsinaisissa oleskeluhuoneissa näitä voisikaan käyttää. Lemon vanillan kohdalla miinusta kevätkirpsakasta tuoksusta, joka ei ole mielestäni jouluinen.

Satumaiset mausteet-suihke on tämän satsin ainut oikeasti lämpimiä talven mausteita sisältävä tuoksu. Sekään ei kuitenkaan ole makea ja glöginen Suomi-joulun tuoksu vaan jotenkin väkevämpi ja kuivempi maustetuoksu. Siinä ei tunnu esim. pehmeää vaniljaa, kanelia, maustepippuria ja kardemummaa, jotka minusta yhdistyvät jouluun, vaan pikemminkin vain pistävän polttavaa neilikkaa, muskottia ja ehkä inkivääriä.

Suihkugeeli Apple Delight

Hento makean, keltaisenvihreän omenan tuoksu on tosi kiva, joskin kevättä ja kesää henkivä. Pakkaus sentään on tumma ja talvinen. Tosin sen kuvassa annetaan ymmärtää tuotteen olevan jonkin kypsennetyn, ehkä mausteisenkin omenan tyyppinen, mutta sisältö ei natsaa tähän mielikuvaan ollenkaan. Taas siis kuitenkin miinukset epäjoulumaisuudesta ja samalla lirusta vesitetystä koostumuksesta. Saippua on niin luirua, että se ei edes vaahtoa kovin hyvin.


Kylpysuolat Ruusu & Syreeni & Kylpykuutio Apple Delight

Taas hyvät hedelmä- ja kukkaistuoksut, mutta miten ne jouluun liittyvät? Ehkä kylpyaine tuotteena sopii kylmän kelin lomakauteen, jolloin ehkä voi ajatella uittavansa jalkoja lämpimässä vesivadissa normaalia useammin.

Vartaloemulsio Taikahedelmä 

Tälläkin on tosi talvinen imago, mutta tuoksu on kuin jollain halvalla keinomakeutetulla hedelmäjogurtilla. Yök. Ei ole raikas eikä hyvä. Ja mainitsinko jo, että koostumus on keskinkertainen mineraaliöljyluikuri, jonka kosteutustehot eivät riitä ollenkaan pakkasen kurittamalle hilseilijälle. Ja miten tämä kaikki istuu suomalaiseen talveen ja eritoten joulunaikaan? Aivan, sitähän  minäkin.

5 kommenttia:

 1. Mulla on vielä osa joulutuotteista käyttämättä, siis ne mitä oon hankkinut, mutta vähän pettymystä on ollu ilmassa. Joskus aikoja sittenhän hankin Yveksen löytötorilta tmv. paikasta käsivoiteen joka muistaakseni oli just tuon Taikahedelmän tuoksuinen. Voihan kökkö, ei ollu mitenkään hyvä tuoksu. Tän vuotisista oon hankkinut molemmat suihkugeelit ja käsivoiteet, Candied Mallowsit tuottivat pettymyksen oudolla ja ei niin hyvällä tuoksullaan. Saa nähdä mitä tykkään Lemon Vanilloista jahka niitä testailen. Niin ja tuo Candied Mallows ja Taikahedelmä käsivoiteet ovat kyllä kosteutusteholtaan surkeita, mulle semmoset voiteet passais kesäkäyttöön...

  Mulla on myös minipullo tuota Apple Delight -suihkugeeliä, se taisi pullosta tuoksuteltuna tuoksua hyvälle (en oo sitäkään vielä käyttänyt), mutta ehkä se tosiaan ei ole mitenkään jouluinen tuoksu. Yves sais totisesti petrata näitten joulutuotteidensa suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin saisi petrata. V***ttaa se muutamankin euron heittäminen kankkulan kaivoon. :(

   Poista
 2. Onko blogisi blogilista.fi:llä, ainakaan en löydä? Sinulla on hyviä tuote-esittelyjä, ja seuraisin uusia postauksia mielelläni blogilistalta omien suosikkien kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt blogini on blogilista.fi:llä. Kiva kuulla ammattilaiselta, että esittelyni ovat hyviä :) Minäkin seuraan blogiasi kuin haukka :D

   Poista
 3. Kiva, liitin heti suosikkeihini, niin pääsen lukemaan uusimmat päivitykset! Ja kiitos että seuraat blogiani :)

  VastaaPoista