Sekoittelin 3½ litran vatkauskulhossa, joka oli vähän turhan ahdas sekoitteluvaiheeseen. Valmista salaattia tuli 2½ litran kannellinen kulho piripintaan. Siitä söi ainakin n. 10 annosta. Kermaviilikastikkeen ohje on lainattu täältä, muun sovelsin omasta päästä.
Tarvitset:
- 3-4 dl kuivaa tummaa makaronia
- n. 1 litra vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 350 g hunajamarinoituja kanan filesuikaleita (Rainbow)
- 1 tl ruokaöljyä
- 1 pieni Granny Smith-omena
- 4 ananasrengasta (2 salaatin sekaan, 2 koristeluun)
- 3 pientä tomaattia
- 1 ruukku jääsalaattia (koristeeksi)
- 1 pieni kurkku
- suolakurkkua n. 7 pyöreää viipaletta
- ½ pienehköstä punasipulista
- 1 cm paksuinen pala edam-juustoa
- 2 prk kermaviiliä
- ½ kanaliemikuutio + 1tl vettä
- ripaus yrttisuolaa
- ripaus valkosipulijauhetta
- ½ tl oreganoa
- ½ tl basilikaa
- 1 maustemitta timjamia
- ripaus pippurisekoitusta
- Keitä makaronit liemikuution kanssa vedessä. Valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes pasta on aivan kylmää. Jätä valumaan esim. käyttämäsi kattilan päälle.
- Kuumenna teflonpannu vesitilkan kanssa kunnolla kuumaksi 5-teholla (siis jos 6 on hellassasi täysi teho). Hävitä vesi, lisää ruokaöljy ja paista kanasuikaleet kolmessa erässä 4-teholla, viimeiselle erälle riittänee 3-teho. Laita kylmään keraamiseen tai lasiastiaan jäähtymään, hämmentele välillä jäähtymisen nopeuttamiseksi.
- Kun pasta ja kanat jäähtyvät, pilko omena, sipuli, tomaatti, kurkku, suolakurkku, juusto ja 2 ananasrengasta niin pieneksi kuin suinkin viitsit. Itse viitsin vain n. reilun sokeripalan kokoluokkaan, seuraavan kerran panostaisin ehkä vielä pienemmäksi pilkkomiseen. Sekoita isossa, vähintään 3½ litran (mielellään kannellisessa) kulhossa.
- Kun kuumat ainekset ovat kunnolla viilenneet, sekoita ne vihannes-juustosilpun sekaan.
- Tyhjennä kermaviilit esim. paistettujen kanojen jäähdytyskulhoon. Vältä sekoittamasta.
- Laita puolikas kanaliemikuutio vesitilkan kanssa mukissa mikroon. Kuumenna muutama sekunti ja sekoita lusikalla paakuttomaksi. Lisää kermaviilin päälle.
- Lisää mausteet kermaviilin päälle. Sekoita kastike vasta nyt ja mahdollisimman vähällä vatkaamisella, jottei se ohenisi paljoa.
- Lisää kastike salaatin päälle ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa n. vuorokausi.
- Annostele tarjoilukulhoon. Koristele huuhdelluilla ja liinan/talouspaperin päällä kuivatelluilla jääsalaatinlehdillä ja pilkotuilla ananasrenkailla. Jos on varaa hifistellä, lisää herneenversoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti