torstai 31. heinäkuuta 2014

Kasvojen perusputsausta

Kasvojen puhdistuksessa siirryin viimeisen vajaan vuoden aikana monipolvisempaan valikoimaan. Ennen minulla oli aina yksi putsari suihkussa ja yksi kasvovesi vessassa ja niiden ajoittainen epäsopivuus ja riittämättömyys sitten hankaloitti vaihtelevakuntoisen akneihoni hoitoa.

Nykyään pidän molemmissa pesupaikoissa meikkiä poistavan tuotteen (yl. puhdistusmaito suihkussa ja misellivesi vessassa) sekä puhdistusliinapaketin yöpöydänlaatikossa sohvallenukahtamiskertojen varalle. Kävi muutamia kertoja nimittäin niin, että kömmin yöllä sänkyyn meikki päässä ja kaduin sitä seuraavina aamuina... Lisäksi vessassa on puhdistusvaahto kakkosvaiheeksi ja suihkussa yksi rankempi kuoriva pesu ja yksi hellempi kasvopesu. Vessassa on nykyään aina käsillä sekä hellävarainen alkoton kasvovesi että rasvaisen ihon kasvovesi.

Kiireisen elämänvaiheeni keskellä nämä paljolta ehkä kuulostavat varautumiset ovat kuitenkin auttaneet muistamaan ja kerkeämään ihonhoidon yhä paremmin ja päivän kuntoon nähden osuvammin. Tavoitteeni vähentää täysin hoitamattomia päiviä on onnistunut, mikä riittää minulle. Muissakin kauneusblogeissa on ajoittain ollut sivulauseissa sitä, että kiireessä laiminlyö ihoa. Jakakaa ihmeessä tekin vinkkejänne, millä järjestelyillä saatte itsenne palaamaan hyviin rutiineihin kiireen keskellä!

Kuvan tuotteisiin:

Dermosil Fresh Balance Kasvovesi oli vanhaa mallia. Purkki on tämän version jälkeen muuttunut kahdesti ja linjan nimi yhdesti. (Se on nykyään Fresh!). Koostumus on muutettu, eikä INCI muistuta tätä juurikaan, joten ei tästä sen enempää kuin että väkevä ja hyvä oli!

Dermosil For Faces Kasvosuihke oli ihana, raikkaan vesimeloninen kosteussuihke. Ostaisin lisää ehdottomasti, mutta tämäkin on lopetettu tuote. Yksi pullo mulla vielä tätä on ja seuraajaksi löydetty vieläkin ihanampi Yves Rocherin verigreippivastaava.

Yves Rocherin Hydra Végétal Hydrating Micellar Water 2 in 1 on halpaa ja erittäin hyvää, vähän vielä arvon, että onko rasvaisen ihon vihreä versio ja 3 teen versio vieläkin parempia vai tilaanko tätä lisää jatkossa. Ehkä kokeilen myös mielipiteitä jakaneen halvan Garnierin ja Lumenen version ennen lisätilausta. Lisäksi kaapissa on Gatineaun alelöytömiselli. Tuoksu tässä on raikas ja neutraali.

Herbinan MarjaSpa Fresh on hyvä peruskasvis, jota hamstrasin monta pulloa pari vuotta sitten. Kyllästymistä valitettavasti havaittu, vaikka tämä erittäin halpa ja hyvä onkin. Tuoksu aavistuksen miehekäs, mutta kukkaisen raikas silti.

Herbina Biohajoava Kasvosaippua Luomuruusu on lahja ja yllättäen olen innostunut tästä erittäin paljon! Ruusupoimukuvioinen pala on melko perinteisen palasaippuan tuoksuinen ja oloinen. Alkuun onnistuin saamaan tätä aina silmiin ja kirvelee silloin toki. Nyt olen oppinut lotraamaan vähemmän vedellä tämän levityksen yhteydessä ja asia korjaantui siis tottumisen myötä. Pesujälki on napakkaa eikä mitenkään maatamullistavaa, mutta pahvipakkaus antaa hyvän omantunnon. Yksinkertaisuus ja palatuotteisiin siirtyminen kiehtoo minua ajatuksena tämän kiireen ja viime vuosien ostoshemmottelun tuloksena kertyneen tavarakavalkadin keskellä eläessä. Siinäpä mulle tavoitetta!

Yves Rocher Sebo Specific Vaahtoava puhdistusvoide ei vaahdonnut eikä ollut voide, vaan todella raapivia kuorintarakeita sisältävä vihreä savitahna. Tykkäsin hard core-pesutuloksesta. Tämäkin on lopetettu tuote, en tiedä onko korvaava Sebo Végétal-putsari ollenkaan tällaista.

Yvesin 3 teen linjan puhdistusliinat ovat parhaita kokeilemiani tähän mennessä. Liinat eivät ole märkiä eivätkä liian kuivia, kuitenkin ehkä enemmän sinne kuivan puolelle. Tuoksu ja tulos ovat raikkaat, mutta silmille hellävaraiset. Tällä hetkellä käytössä on vielä pitkään tarjouksesta hamstratut Nivean liinat, joten näiden vähän tyyriimpien tilaaminen saa odottaa.

2 kommenttia:

  1. Tykkään myöskin Herbinan kasvosaippuasta (käytän kakkosputsarina tai aamupesussa). Kasvoista tulee perusteellisesti puhdistetun tuntuiset mutta ei silti ole liian kuivattava sekaiholleni. Löysin näitä vähän aika sitten Tokmannilta 1 euron hintaan ja nyt harmittaa, kun ei tullut hamstrattua muutamia "varastoon"...

    VastaaPoista
  2. Pitääkin käydä viikonloppuna paikallisella Tokmannilla, josko olisi vaikka koko ketjussa eurolla! :) nuohan varmaan säilyisi pienen ikuisuuden jemmattunakin.

    VastaaPoista