sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Viimeaikaisia hiustuotteita


Basic-linjalla on menty myös hiusten suhteen. Loppuun on ajettu XZ Kosteuttava hoitoaine Xylitol & hunaja, Kicksin Phc Refreshing Dry Shampoo, Herbinan Volume syväpuhdistava shampoo, Urtekram Brown Sugar shampoo sekä Lidlin Finale hoitava mantelishampoo.


XZ:n kosteuttava hoitoaine oli oikein kiva huuhdeltaviin tottumattomalle. Silikoniton koostumus oli paksua ja helposti levittyvää. Herneen-parin kokoinen annos riitti puolipitkiin hiuksiini. Levitys- ja huuhtelutuntuma oli jotenkin mattamainen, ei Fructis-tyylinen liukkaan lipsakka. Mattainen tuntu oli hyvä ja hius jäi vahvan oloiseksi, mutta silti pehmentyneeksi. Kiiltoa ei minusta pahemmin tullut, mutten sitä kaivannutkaan. Tuoksu on pyykkiainemainen, mieto ja ihan hyvä (joskaan ei hunajainen mielestäni). Maksoin tästä 1,25 € pullouudistusalessa, mutta voisin ostaa normihinnallakin joskus uudestaan.


Kicksin oman Professional Hair Care-linjan kuivashampoo oli aika huono eikä suinkaan kovin halpa. Muistelen tämän olleen tarjouksessakin jotain 7 € luokkaa / 150 ml pakkaus. Pakkaus on ruman halpismainen ja tuoksu tympeä kasariparfyymi. Tämän antama kuohkeus ja puhdistus oli haaleaa keskitasoa. Loppua kohti pullosta alkoi karata valkoista jauhetta jo ravistelun aikana, myös jos korkki oli ollut kiinni. Kun korkin silloin avasi, ravistelun aikana karannut jauhe tupsahti pilvenä ulos, tosi raivostuttavaa. Ei jatkoon.


Herbinan syväputsari oli kuivattava ja tosi vaahtoava tuote. Riitti poistamaan hiuspuuterit sun muut, mutta lopputulos oli vain normaalia kahisevampi, kuivakka hius. Paljoa en tästä maksanut (4-5 €?) eikä harmita ostos, mutta vaihdoin kyllä kampaamotuotteeseen tämän jälkeen. Herbinan shampoon tuoksu oli kirpeä, koivunlehtimäinen, ihan ok.Urtekramin ekoshampoo oli yllättäjä. Se ei tosiaan tuoksunut millekään sokeriselle ja ruskealle karamellille, mitä pullon puolesta oletin. Se tuoksuu lakulle ja eukalyptukselle! Koostumus oli ihan normaalin ruokakauppashampoon tyyppistä, paksuhkoa mutta valuvaa. Luulin vieläkin litkummaksi. Pesuteho oli vähän niin ja näin, yksi vaahdotus tuntui olevan liian vähän ja hiuspuuteria jäävän vielä päähän, mutta toinen vaahdotus sai aina hiuksen narskumaan jo liikaa. Haluaisin tykätä näistä reilun ja ekologisen kaupan kosmeista, mutta jälleen valitettavan haalea kokemus. En osta ainakaan samaa tuoksua enää uudelleen, vaikka maksoikin vain 4 €.


Lidlin vajaan parin euron litrashampooksi tämä oli oikein hyvä. Hinta-laatusuhde suorastaan mainio. Tuoksuu ihanalle makealle mantelille, melko aidolle. Koostumus on kermankeltaista, helmiäismäistä, valuvaa. Tätä on minulla vieläkin pumppupullossa jäljellä. (Piti vaihtaa pumppuun, sillä kierrekorkillinen litran pullo ilman annostelijaa suulla on painajaismainen.) Pesee hiuspuuterinkin hyvin, mutta paljon tätä joutuu kyllä kerralla pumppailemaan. Ei kuivata hiuksia pahasti, mutta perusnarskuvaa jälkeä tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti