maanantai 2. syyskuuta 2013

Biotherm Deo Pure Natural Protect roll-on deodorantti 75 ml

Kyseessä on luonnonkosmetiikkadeodorantti eli vain hienhajua ehkäisevä tuote. Kosteiden kainaloiden kammoksujat voivat lopettaa lukemisen siis tähän paikkaan. Kategoriassaan kuitenkin tehokas ja kiva tuote. Käytin sekä töissä (kevyt sisätyö) että kotipäivinä (pihatöitä, siivousta, kesäkeliä ym.). En muista kokeneeni mitään varsinaista pettämistä, että olisin haistanut hikeni, mutta toki siivotessa tuntui kainalot ja paita reilusti märältä. Töissäkin kainalot kostuivat normaalia (siis apua, jos metallilla tipattomaksi tilkitty iho on ihmisen mielestä normaalia... :S) enemmän ihan selvästi. Tykkäsin kuitenkin tuoksusta ja huojentuneesta olosta, etten vapaapäivinä tunge huokosiani tukkoon alumiinilla.

Olen aiemmin käyttänyt antiperspiranttiversiota Deo Puresta. Siinä on mieto, pyykinraikas tuoksu, mutta tämä luomuversio on ihan erilainen. Tuoksuu voimakkaasti melko luonnonmukaiselle keltaiselle sitruunalle ja alkoholille. Tykkään! Jäin aina nuuhkimaan kirpeänraikasta palloa huvin vuoksi käytön yhteydessä. Alaspäin kapeneva purkki on muuten erittäin motivoivan muotoinen kosmehamsterin näkökulmasta, se kun tuntuu tyhjenevän loppua kohti nopeasti.

Koostumus leviää hyvin ja kuivuu nopeasti. Molemmat Deo Puret ovat hyvin nestemäisiä, mutta pakkaus ei falskaa, paitsi Ecocert-versiossa täytenä vähän. Hintaahan näillä on varmaan kolmatta kymppiä (olen saanut sukulaiselta lomatuliaisina molemmat, joten ei tarkkaa tietoa), mutta pakkaus on tosiaan 75 ml.

Tässä vielä INCI: Alcohol, Aqua, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Water, Propanediol, Glyceryl caprylate, Parfum, Xanthan gum, Linalool,  Geraniol, Cymbopogon Flexuosus oil, Citral, Aloe Barbadensis, Nepeta Cataria oil, Citronellol, Eugenia Caryophyllus Flower oil, Eugenol, Satureia Montana oil, Limonene, (F.I.L. C44367/2).

Jos tämä on jossain alepäivillä alta kahdenkympin, niin varmasti ostan. Niin tai jos satun yhtäkkiä alkaa pitää matkustelusta tax free-paikoissa. 
3 kommenttia:

 1. Mulla on myös ollu tota deodoranttia. :) En edes huomannut ostaessani, että kyseessä on deodorantti, eikä antiperspirantti. :D Mä en tykännyt niin hirveästi, mulla noi deodorantit ei oikein pidä, tarviin tujumpaa... Enkä oikein syttynyt tuolle tuoksullekaan. Ehkä joissain tilanteissa voisi käydä, mut mä oon just noita, jotka tarvii alumiinia ihon tukkeeksi... :S

  VastaaPoista
 2. Kyllä mäkin töissä ollessa käytän oikeastaan aina antiperspiranttia, tämä ekodödö oli vähän sellainen kokeilu. Eli siis kuulun itsekin noihin alumiininkäyttäjiin, turhamaisuus voittaa ;D Että en tarkoittanut tosiaan mitään turhaa syyllisyyttä aiheuttaa! Mulla on tosi tukkeutumistaipuvainen iho, myös kainaloiden alueelle on ruvennut tulemaan finnejä epäilen alumiinia ja/tai voidemaisia dödöjä... Että siksi koitan vähän pyrkiä vähentämään alumiinidödön käyttöä, josko se auttaisi moiseen äklöongelmaan :S

  Ja muuten taas huomaa, että hajusteasiat on makuasioita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä siitä mulle mitään syyllisyyttä tullut, enkä kokenutkaan sitä todellakaan niin, että syyttäisit alumiinin käyttäjiä! :D Mutta onhan tuo totta, että tuota pidetään "normaalitilana". Hui, jos iho tukkeutuu noin helposti kainaloita myöten, kannattaa tosiaan varmaan vähentää sitä antiperspirantin käyttöä, ainakin kokeeksi. :)

   Poista