perjantai 26. helmikuuta 2016

Loppuneita meikkejä ja muutama äklöytynyt


Pari meikkiarsenaalin kiintotähteä loppui vihdoin. Iso pönttö oli Clarinsin 30-grammainen Loose Powder sävyssä 01 Translucent. Halusin ostohetkellä eli n. 2011-2012 (?) todella mattaista, absoluuttisen kiillotonta ja HD-hohteetonta puuterijälkeä. Sitä tämä antoi ja sopi kaikkina vuodenaikoina, ehkä ihan loppukesää lukuunottamatta. Aika perinteisen jauhoinen tällä helposti tulee, varsinkin jos omaa väriä tai hilseilyä kasvoilla yhtään on. Purkin sisällä näkyvä matala astia on muovinen raastin, jota pyörittämällä pintaan nousi irrallisempaa puuteria vippaan noukittavaksi. Tuoksu on aika voimakas, parfyymisen talkkinen. Jykevä kovamuovipurkki, jossa 4 salpaa, jotka kliksahtavat auki/kiinni kierrettäessä, mutta ei varsinaisia kierteitä kannessa kuitenkaan. Hyvä, sillä kesti ehjempänä näin ja oli helppo käyttää. Pysyi ainakin täyteen ahdetussa meikkilaukussa matkoillakin sotkematta. Ei jää ikävä, varalle on ostettu jo pari vuotta sitten Sensain irtopuuteri ja ennen sen korkkaamista käytän pois Estée Lauderin kivipuuterin. Sille en aio enää ostaa seuraajaa, vaan korjailen meikkiä reissussa kiillonpoistopapereilla. Isoon kokoon nähden aika edullinen, n. 30-35 € muistaakseni.

Taustalla lymyilee Joe Blascon legendaarinen Ultrabase Creme Foundation sävyssä Alabaster. Tämä oli 2. tai 3. nappi ja aivan huippupeittävää, kestävää kamaa. Nykyään maku on kuitenkin muuttunut meikkivoiteessakin edes hieman eläväisempään suuntaan. Tällä tulee hyvin tasavärinen maski, varsinkin kun tykkäsin puuteroida ainakin T-alueen vielä kevyesti. Tämähän on kiinteää vahaa ja jätti kelmeän, lievän kiillon paikoitellen. Levitys tapahtuu sienellä, sivellin ei tähän pysty. 9,5 g nappi kestää ikuisuuden ja maksaa n. 45-50 € riippuen onko ale päällä. Sokoksissa yleensä joka syksy S-Etu-kortilla alessa. Kannattaa käydä ihan kivijalkakaupassa myyjän kanssa "sovittamassa" tämä, sillä sävyn on osuttava just eikä melkein. Tämä ei muunnu oman ihon mukaan/kuulla läpi tippaakaan, punastustakaan ei paljoa näy... En osta tälle seuraajaa enkä varmaan tällä hetkellä käyttämälleni Lancôme Teint Idole Ultrallekaan vaan koetan mennä vielä ohuempaan suuntaan.
Muutama meikkipohjanäytekin tyhjennetty. Dermosil iDeal Kevyesti sävyttävä päivävoide ei jäänyt millään tavalla mieleen. Tuskin siis ainakaan hyvä.

Garnier BB Cream Original sävyssä Light sen sijaan oli rutkasti parempi kuin muistinkaan. Ostin täyden tuubin tätä aikanaan heti tuotteen tultua markkinoille, mutta tykkäsin silloin, että tämä oli aivan liian tumma, ohut ja kiiltävä. Nyt syksyllä (ehkä päivätyksen jäämien ansiosta?) näytepussin suomilla parilla käyttökerralla tämä tuntui mukavan peittävältä ja mattaiselta, eikä järkyttävän tummaltakaan. Ehkä ihoni on saattanut muuttua, ainakaan näppyjä ei enää olekaan yhtä paljoa peitettävänä. No, en ehkä silti enää kuitenkaan osta tätä lisää.

Clinique Anti-blemish Solutions Liquid makeup oli hyvä, muistan panneeni korvan taakse tiedon, että seuraavan kerran meikkivoidetta tarvitessani käyn testaamassa tämän uudelleen ennen ostopäätöstä. Sävy 02 Fresh ivory oli himppasen tumma. Muistaakseni aika mattainen ja peittävä.

Dermosil Meikkivoide sävyssä Fair ei ollut hyvä. Olen muutaman näytepussin kokeillut ennenkin ja aina liian läpinäkyvä tulos, joskin kiitosta riittävän vaaleista sävyvaihtoehdoista. Vaikka tämä maksaakin alta kympin, en silti halua kulkea tämänlaatuinen tuote naamassani julkisesti. Jos vaivaudun heräämään niin paljon aikaisemmin aamulla, että kerkeän tuputella meikkivoiteen lärviin, on siitä uhrauksesta myös oltava näkyviä tuloksia, jotka ovat worth it :D (Näköjään tämäkin on uudistunut pumppupulloon ja INCI ihan erilainen, joten voi olla parannusta tapahtunut.)Yves Rocherin tuubikiilto tuoksussa Italian mandariini oli aikanaan ihan herkullinen, perustahmea wet look-kiilto, jonka ostin parilla eurolla poistomyynnistä. Nyt se on eltaantunut, kun ei työpaikan pöytälaatikosta tullutkaan sitä kovin paljoa käyteltyä. Ei jää ikävä, enkä osta jatkossa enää näitä tuubikiiltoja kun järjestään lentävät puolitäysinä roskiin...

Rimmelin ScandalEyes Retro Glam-ripsivärissä oli erittäin pullea, tiimalasin muotoinen perusharjaksinen harja. En henkilökohtaisesti pidä sellaisista ollenkaan, mutta tämä tulikin Livboxista enkä siis itse sitä valinnut. Kaiken kaikkiaan hyvin tavislaatuinen, tuuheuttava ja jopa hieman ripsiä klimppiinnyttävä kostea koostumus. Ei jatkoon.

Max Factor Masterpiece Transform sen sijaan oli aikas ihana! Siinä oli erikoinen kärjestä leveä, vartta kohti kapeneva muovipiikkiharja. Hyvin lyhyet ja kovahkot piikit oli järjestetty muutamaksi kampamaiseksi riviksi harjan lapaan, ja ne levittivät lähes mascaran nimen veroisesti 1-2 pyöräyttävällä vedolla todella hurjan intensiteetin ripsiin. Intensiivinen look muodostui ehkä eniten siitä, että minipiikit levittivät määrällisesti paljon väriä etenkin ihan ripsien tyveen. Muistaakseni myös aika pidentävä, joiden perään enemmänkin olen. Oikein hyvä tuote, ostan varmasti joskus vielä uudestaankin, ellei jemmoissa olevat Lancôme Hypnose ja Estée Lauder Sumptuous Infinité vie sydäntäni.

Vertailun vuoksi vierekkäin vasemmalla Transform, oikealla Retro Glam
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti