sunnuntai 14. elokuuta 2016

Täältä pesee ja huuhtelee taas

Helou piiitkästä aikaa uskolliset ja jopa uudet lukijat! Tervetuloa, Marikki ja Elena! Onhan noita tyhjiä tullut taas puolisen vuotta hillottua. Ja kerrankin onneksi: nyt voin hävittää suurimman osan pulloista muovinkierrätykseen :)

Hiusrutiinini on mennyt aika lailla uusiksi. Vielä viime keväänä värjäsin tukan kampaamossa säännöllisesti, käytin värihoitoaineita ja värjätyn tukan shampoita sekä runsaasti kuivashampoita. Muutamalla viime värjäyskerralla sain kuitenkin päähäni kutinaa useaksi päiväksi ja kampaajaystäväni kehotti lopettamaan (mustanruskeaksi) värjäämisen vielä hyvän sään aikana, ennen pahempaa reaktiota. Tein työtä käskettyä ja tukkani ei enää tarvitsekaan kuiviksia juuri koskaan ja sen sijaan normaalia hoitoainetta on alkanut kulua.

Hopea-musta Biozell shampoo värjätyille hiuksille oli ihan mukavasti vaahtoava ja pesevä, sulfaatiton tuote. Hypotuoksu oli miedon makea, kuin Julia-konvehdin sisushyytelön tuoksu. Maksoi alessa n. 5 €/ 250 ml. YR Kiiltosampoo on mukava sitruunainen, runsasvaahtoinen joutsenmerkkituote. Ei maksa montaa euroa/ 300 ml, oikein hyvä hinta-laatu. ACO:n Special care shampoo kuivalle hiuspohjalle on mieheltäni käyttämättä jäänyt jämä, jonka pelastin. Maksoi n. 10 €/ 200 ml, siihen nähden ihan liian perus. Kuulemma ei siihen hilseeseenkään auttanut.

Dermosilin 25 ml kokeilupullo Vitamin E Hoitavaa shampoota oli tosi paksua, mutta hyvin perustehoista shampoota. Tuoksu on raikas E-sarjan tuoksu. muttei mielestäni erikoisen ihana, joten tuskin tulee tilattua lisää. Paperikääre on Flow Kosmetiikan Brunette-shampoopalasta. Korkkasin sen kuivis- ja värjäysaikaan, jolloin se ei riittänyt alkuunkaan pesemään pehkoani (ainakaan hoitista levittäessä tukka vain takkuuntui kuin olisi edelleen kuiviksella "tärkätty"...), joten siirsin sen hyllylle. Nyt varmaan alkaisi olla sille sopivat olosuhteet, joten hyödynnän varmasti. Tuoksu mitäänsanomaton, kevyen savi-yrttinen. Violetti Klippoteket Shampoo normaaleille hiuksille oli matkakäytössä, ihan ok, joskin luirua. Kova pullo myös erittäin epäsopiva tuotteen ulossaamiseen. Tuoksu ok-raikas, hieman keinovesimeloninen. En ostaisi uudelleen, varsinkaan kun matkapullokin on muistaakseni lähemmäs 5 €!


Wise Ways Herbalsin Raven-hiushuuhteen tilasin iHerbistä. Se oli toimiva kevythoitoaine, mutta enpä nyt tiedä toimiko erityisesti tummia hiuksia korostavasti. Voimakas omenasiiderietikan haju, lisänä vielä yrttejä... YR:n vadelmaetikka vie kyllä käyttömukavuuspisteet tähän verrattuna. N. 6-7 €/ n. 250 ml. Ei jatkoon. Aussien 400 ml Colour Mate conditionerkin riitti kyllä tutustumiseksi merkkiin. Teho aika onneton, tuoksu ikävä persikankiven ja pyykinhuuhteluaineen sekoitus. Erittäin Hieno Suomalainen hiushoitokaan ei oikein sytyttänyt. Tyttäreni ei oikein jaksa suihkussa odotella hoitoaineen vaikutusta, joten käytin tämän hänen puolestaan sitten pois. Perinteinen, mummumaisen turvallinen hajuste oli tavallaan aika viehättävä, mutten silti kaipaa lisää. Teho aika onneton.

Dermosilin Arganöljyhoitoaine sen sijaan oli yllättävän kiva. Valkoinen, paksu hoitoaine ei liiskoittanut hiuksiani, mutta hoiti jotenkin todella sopivan vahvoiksi ja takuttomiksi. Miinusta erikoisesta pähkinäisen väkevästä tuoksusta, mutta varmaan hakeudun vielä joskus tilaamaan lisää. Hinta 5,50 €/ 200 ml. Saman sarjan liila näytepussi hiusnaamiota sen sijaan jätti kylmäksi, turhan litistävää oli.

Dermosil Vitamin E Hoitoaine ja Sensitive Hoitoaine olivat kumpikin aika tylsiä. Vitamin E oli paksuhkoa ja ihan kivan raikasta, Sensitive taas valjun hajusteetonta ohutta lirua. Kummastakaan ei jäänyt erikoisen hyvän tuloksen muistikuvaa.

Neal's Yard Remedies Rosemary & Cedarwood Hair treatment oli kookosöljyä tuhdilla yrttien tuoksulla. Tämä piti levittää kuivaan päänahkaan ja tukkaan 30 minuutiksi ja pestä shampoolla ja lämpimällä vedellä pois ja kuivattaa luonnollisesti. No, levittyi huonosti ja sitä kului kerralla paljon, hoiti liikaakin, jäi tukkaan... Hintaakin 10,90 €/ 50 g, joten ei jatkoon.

Tällä hetkellä aion siirtyä shampoissa luomumpaan suuntaan ja paloihin (varastossa toki vielä joitain värjättyjen hiusten juttuja) ja hoitoaineissa varmaan tavismerkkien kevyisiin aineisiin, se tuntuu hiuksiini kaikkein parhaalta. Harmittaa kyllä hirveästi joutua siirtymään tykkäämästäni Lumikki-lookista takaisin omaan blondiin, mutta toisaalta olen kiitollinen, etten kerennyt saada vakavia allergiareaktioita. Taustatiedoksi kerrottaneen, että kerkesin värjätä tummaksi joitakin taukoja lukuuunottamatta n. reilun kymmenisen vuotta. Onko lukijoissa allergisoituneita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti