sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Meikit poistajineen

Haållö taas, yllättävän ei-pitkästä aikaa :D Keväällä tein n. 20 meikkituotteen poiston iki-ihanalle työkaverilleni, mutta olen näköjään jopa itsekin käyttänyt muutamia.


Estée Lauderin Invisible Powder Makeup-meikkipuuteri sävyssä 2CN1 Pure Beige oli huono ja kallis. Todella oranssi sävy, karkea, rakeinen ja helposti purkissa rasvaa keräävä koostumus. Karisi kuivana ja levittyi sekaiholle läikikkäästi ja liian paksusti. Jouduin hävittämään, kun muutenkin vain 7 g sisältäneestä napista oli vielä paksu rengas jäljellä. Ei vaan yksinkertaisesti enää irronnut sieneen. Sama kuin olisin käyttänyt 50 € setelin -no, sanotaan nyt vaikka nenän pyyhkimiseen... Plussaa 2-kerroksisesta peilillisestä rasiasta, jossa sienivippa oli omassa ilmareiällisessä lokerossaan eikä likaamassa nappia. Säästän kuitenkin rasian, sillä olen haalinut joskus alesta pelkän Chanelin meikkipuuterin refillin, joka saattaisi paketin läpi mittailtuna juurikin sopia.

Stendhal-hoitolamerkin Pur Luxe Foundation anti-aging 30 ml meikkivoiteen ostin kosmetologini 10 € korista erittäin vaalean 651 Opaline-sävyn vuoksi. Kerkesin vain swatchailla muutaman kerran, kun muutenkin erittäin ohut ja öljymäinen, kiiltoa tod. näk. aika paljon tuova koostumus olikin jo erottunut ihan iloisesti. Roskiin vuan... Puuterinen tuoksu.

Estée Lauderin DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15 eli sävyllinen päivävoide tyhjeni. Tämä tuntui parin-kolmen eri kokoisen tuubin ajan HG-tuotteelta, mutta nyt en tätä enää aio ostaa. Kurkkumainen tuoksu ja kiiltoa liikaa antava koostumus alkoi tökkiä, vaikka kevyttä sävyä tämä olisi kalkkilaivankapteenina minulle juuri sopivasti tuonutkin. Tarjouksissa aika usein, tämäkin taisi olla jotain 49,90 €/ 50 ml.

Yves Rocherin huulipunanäyte sävyssä Rouge étincelles oli kiva shimmerinen koralli, joka tuli jopa oikeasti käytettyä aika loppuun. Marjantuoksuinen koostumus. En silti ostaisi täysikokoista.Muutama ripsarikin on jo vainaita. Kahdesta tykkäsin, kahdesta en. Lumene True Natural Volume Mascaran sain anopin reissutuliaisina. En tykästynyt, kuten en muistaakseni koskaan muihinkaan Lumenen ripsareihin. Liian märkää ja mitäänsanomatonta tulosta ja tuo iso oravanhäntäharja varmistaa kunnon sotkemisen joka käytöllä.

Lancôme Hypnôse sen sijaan on top 3 koskaan kokeilemistani ripsiväreistä. (Toiset 2 ovat Max Factor Transform ja The Body Shopin n. 10 vuotta sitten ollut miniharjallinen pidentävä.) Harja oli isohko ja perinteistä matskua, mutta siistiä ja näyttävää tulosta tuli. Loppua kohti kirveli vähän silmiä, mutta hankin varmasti joskus lisää. Maksoi n. 25-30 € ehkä.

IsaDoran pikkuinen All Day Long Lash vahvisti vaan oloani, etten osta koskaan enää ko. merkin ripsivärejä. Tämäkin taisi tulla jostain kylkiäisenä ilman varsinaista omaa ostopäätöstä. Tämä levittyi kumiharjalla kivasti, mutta nämä IsaDorat leviää mulla aina alaluomeen pitkin päivää.

Cliniquen High Lengths Mascara oli ihanalla ohuella kumikammalla. Levittyi kivan siististi ilman turhaa volyymiä, niinkuin tykkään. Ostin n. 17 €:lla alesta ja ajoi tummanruskeanakin asiansa oikein hyvin.

Vasemmalta oikealle Clinique, IsaDora, Lancôme ja Lumene.


Kaikki ylläolevat meikinputsarit ovat poistuneet tietääkseni markkinoilta ja hyvä niin. Yves Rocher Active Sensitive Rafreshing Eye Makeup Remover- geeli ja GOSH Lift Off the Day-voide olivat kummatkin tehottomia ja kirveleviä. Ei toimineet pesemällä eikä vanulappukäytössä. Onneksi olivat vain muutaman euron alelöytöjä.

Flow Kosmetiikan Meikinpuhdistusöljy ja Lumene Natural Coden Erase It (rasvainen voideputsari) olivat kummatkin kyllä ok meikinirroittajia, mutta niiden irtoaminen kasvoilta lopuksi oli myös aikasen työlästä hommaa. Aleista nämäkin aikanaan haalittu.
Maybellinen Superaway lipcolor remover toimi hyvin punaisen huulipunan ja rajauksen irroittamiseen, mutta oli vähän turhake. Muutaman kerran vuodessa jos red lippiä pidänkin, niin turha sitä varten on verrattain nopeasti pahentuvaa putsaria suoraan huuliin siveltävällä levittimellä ostaa. Maksoi alle euron aikanaan JT Beauty Outletista.

Gatineau Gentle Micellar Water oli samaisesta paikasta tehty löytö, vain 15€/400 ml hoitolatasoista miselliä. Taisi olla ensikosketukseni miselleihin ja oikein kelpo neutraalin tehokas tapaus. En silti haalisi lisää.

Yves Rocher Nutritive Végétal Velvety Ultra-Rich Cleanser oli vaahtoamaton huuhdeltava geeliputsari. Oikein puhtaaksi ja raikkaaksi teki ihon, vaikka mulla onkin rasvoittuva pintakuiva sekaiho eikä purkissa suositeltu erittäin kuiva iho. Näytteiltä ei toki paljoa sovi vaatia, mutta kierrekorkin murtuminen heti kättelyssä hankaloitti kyllä loppujen 30 ml käyttöä. Raikas, mutta pohjimmiltaan petrokemiallinen hajuste.

Dermosilin For Faces Puhdistusvaahto normaalille ja kuivalle iholle oli ihan perushyvä ja tyypillinen tuon koostumuksen tuote. Tämä oli sitä vihreää laatua, mutta näköjään tämä ja sen pinkki rasvaisen ihon sisarversio ovat poistuneet Dermon jatkuvassa uudistusvirrassa. Tuoksu hieman omenainen, mutta hajuvesimäisellä pohjatuoksulla.Dermosilin Sensitive ja Nivean normaalin ihon Refreshing-puhdistusliinoista tykkäsin yllättäen molemmista. Tykästyin jopa enemmän noihin Dermon hajustamattomiin, vaikka en tuota raikkaahkoa perus-Nivea-tuoksuakaan inhoa. En silti osta enää näitä liinoja, jotenkin se yöpöydän ääressä ihon "hoitamis"-vaihe meni ohi ja nyt on menossa monivaiheinen kunnon säännöllinen peilinedusrutiini pitkästä aikaa. (Varmaan osin siksi, kun olen raskaana ja raskausdiabeteksen yritellessä hiipiä kylään olen muutenkin joutunut ottamaan koko elämäni tarkkaan syyniin ja luomaan loputtomasti uusia päivittäisiä tapoja.)

Nuukuuksissani ostin punaisella lapulla vuosia himoitsemani Phytomerin Duo Peeling Resurfacant- mikrokuorintakuurin. Ajattelin, että kannattaa ennemmin maksaa 69 € kerran pakkauksesta, jolla saa monta hoitokertaa kuin 69 € hoitolassa useamman kerran vuodessa. Crème Micro-exfoliante-mikrokuorintavoide oli kyllä tehokas, mutta Crème Restauratrice-jälkihoitovoide vain kamalaa vanhanaikaista mineraaliöljyien tuntuista töhkää (vaikka INCI onkin kärjestään sheaa, glyceriniä ja hydrattua palmuöljyä ennen silareita), joka jäi hiostavaksi kalvoksi ihon pintaan. Ei näiden jälki silti ollut niin hyvä, kuin oikean timanttihiontahoidon, joita minulla oli tapana ottaa. Mikrokuorinnassa oli onneksi edes hieman tuntuvia jyviä, niin tiesi, milloin se kuorii, mutta pari kertaa sain kyllä silti ihon liian herkille raastettua, kun "unohdin" kesken käytön, että väliaineessakin on jauhettua kuorivaa ainesta.

Tätä olisi pitänyt käyttää vuodenaikojen vaihtuessa lyhyinä kuureina, itse käytin lähinnä silloin tällöin kuten mitä tahansa kuorinta-naamioparia. Kuorinta sisälsi muuten myös entsyymikuorivaa ainetta samassa. En ostaisi enää, uuttakaan versiota. Perushoidollakin saan riittävän hyviä tuloksia ja rahansäästö on ajankohtaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti