lauantai 30. tammikuuta 2016

Arjen harmaita ja kesäsuunnittelua


Hejssan uskolliset lukijani :) Jatketaan tutulla, arkisella linjalla. Mustissa pahvirasioissa oli LUSH:in hammastahnatabletteja. Rakastan ideaa ekologisesta syystä ja pureskellessa/ kostean harjan avulla levittyvä koostumuskin toimi hyvin, mutta valitettavasti tahnatabut olivat maultaan sietämättömiä kaikki tyynni, enkä pysty pakottamaan itseäni enää käyttämään niitä. Atomic oli pahanhajuiselle hengitykselle tarkoitettu kahvi-neilikka-inkivääritahna, joka oli vaan liian väkevä ja tunkkainen. Spearminttuinen Dirty oli niin miedosti minttuinen, ettei tälläkään saanut tavallisen hammastahnan raikastavaa fiilistä. Kaikki kokeilemani maut ovat olleet suolaisia, eivätkä ne jätä suuhun puhdasta ja raikasta tuntua. Harmittaa ihan vietävästi, etten voi käyttää näitä :( N. 7€/40 kpl ei ollut paha hinta, kun ½ tablettia riitti kerralla ihan hyvin. Nyt nämä ovat näköjään uudistuneet, toivotaan, että parempaan päin.

Bliwin käsisaippuat olivat hyviä, eivät liian kuivattavia ja tuoksut ruokakaupan saippuoiksi hyviä. Puna-apila & vadelma oli ihanan makea, ei kovin vadelmainen. Poimulehti taas oli aivan ihana! Todella hyvä sateenraikas, melkein L'Eau D'Issey-hajuveden tyyppinen. Eivät ollenkaan sellaista pöntönraikastinmaista tusinakuraa kuin vaikka monet Palmolivet. Näin kaupassa ihan erilaisiakin Bliwejä (läpinäkyviä öljymäisiä), mutta Cederrothin nettisivuilla nämä vanhat tututkin ovat onneksi vielä. Ehkä siis nykyään on vaan kaksi eri linjaa näitä olemassa, eikä mitään ole lopetettu. Nämä ovat 500 ml täyttöpulloja, siksi normaalit korkit.

Rexona Clean & protect with Tea tree oil & Thyme ei ollut kovin hyvä. Käsisaippuaan käy paremmin makeat tuoksut, ei tällainen sporttisen miehekäs. Onneksi tämä oli vaan joku ilmainen kaupanpäällinen miesten dödöjä ostaessa.


                               


Vasemmalla tuskin näkyvä lasipullo sisälsi Ecocert-merkittyä Provence & Nature Fleurs d'été-hajuvettä. Ostin kosmetologin alesta useampi vuosi sitten ehkä kympin korista (?). Jäi käyttämättä yrttisen tuoksunsa vuoksi, joten tyhjensin vihdoin tämän WC-raikastimena...

Fruttinin Lime Mint Cooling effect Shower sorbet ei viilentänyt muuta kuin tunteeni. Lime ja minttu tuoksussa kyllä tuntuivat, mutta kaipaan suihkutuotteilta jotakin hieman hemmottelevampaa, makeampaa tuoksua. Tämä oli hieman neutraali tai jopa miehinen. Koukkupullo oli kyllä kätevä kiireessä.

Oriflame Nature Secrets minttu-vadelma-antiperspirantti oli yllättävän hyvä tuoksuyhdistelmä. Vadelma pysyi luonnollisena ja miellyttävänä minttuvivahteen ansiosta. Tehokin oli ihan ok, rollipullo oli vaan hieman löysää sorttia ja sotki siksi aika paljon. Levittäessä nestettä tuli liikaa ja avatessa sitä sitten rapisi kuivana muruna ympäriinsä. Muutaman euron hintaansa nähden ok ja taitaa jemmoissa olla joku toinenkin tuoksuvariantti tätä linjaa.

Lavera Lime Sensation bodylotion oli luonnonskosmen aatelia! Aivan ihana, oikeasti makea ja herkullinen limetuoksu, josta ei yrttiset raaka-ainelemut puske läpi. Tämän sarjan vartalonhoitoa aion kokeilla jatkossakin, sillä ihanainen kosmehullu siskoni antoi minulla tämän lisäksi muutaman muunkin saman linjan erituoksuisen voiteenjämän... Hoitavuus on kevyt, joten korppuihoisille tämä ei riittäne ihan.

Lumene Berry Refresh 2 in 1 Shower gel & scrub oli ihan keskiverto suihkukuorinta. Hillainen tuoksu oli aika tavis ja muoviset rakeet menossa pannaan, joten en enää aio haalia tätä.

Yves Rocherin Collection Été suihkugeeli oli ihan ok sitrus-merellinen tuoksu ja peruskoostumus. Kausituote, jonka perään en itke sekuntiakaan.

Menneen kesän jäämistö aiheutti hieman pohdiskelua ensi kesän varalle. Minun on myönnettävä itselleni, ettei minusta tule koskaan rusketuksen ystävää. En tule koskaan ruskettamaan itseäni tarkoituksella, joten minun on ihan turha haalia edes alesta itseruskettajia tai rusketuksenkorostajia. Myös erillisen aftersunin käyttö on jäänyt erittäin vähäiseksi. Jos olen auringossa liikaa tai palan, joudun kuitenkin käyttämään Bepanthenia, aloegeeliä ja tavallisia kosteusvoiteita, joten aavistuksen viilentävillä laihoilla kosteusvoiteilla ei ole lisäarvoa. Ehkä olen yleensäkin tulossa vanhaksi ja mukavuudenhaluiseksi, koska aika monet näistä haalimistani erikoistuotteista ovat alkaneet viimeisen vuoden sisällä todella tympiä ja tuntua ylimääräiseltä raha-, aika- ja tilarosvoukselta.

No, tässä siis roskiin lentävät lähes täydet L'Oréal Sublime Mist Face-itseruskettaja ja Yves Rocher Pearly water-kimallegeelihajuvesi. Vaatiko todella 5 vuotta harkinta-aikaa raaskia luopua näistä?! Mielenterveyteni tila..? :D Samoin vaaleansininen, miehekkään tuoksuinen Nivea In-Shower Refreshing Aftersun lotion oli aivan hirveä ja käytin sen pitkin hampain pois. Siitä ei ollut mitään hyötyä iholle tai muutakaan iloa.

Dermosilin aurinkosuihke SPF 10 ja voide SPF 20 olivat ihan ok, joskaan eivät vedenkestäviä, mutta vanhenivat ennen kuin sain käytettyä. Viime kesänä ei paljoa tarvinnut... Joten tänä vuonna ostan uudet vasta, kun aurinko todistettavasti paistaa, en jemmaan. (Ja nämä ovat muuten uudistuneet, niinkuin Dermon aurinkojutuille ilmeisesti käy joka vuosi.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti