sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Dermosil Dermonature vanulaput 60 kpl


Olen aiemminkin postannut vanulapuista ja linkittänyt silloin myös Ostolakossa-blogin suureen vanulappuvertailuun. Tässäpä taas yhdet tuon vertailun ulkopuoliset löytämäni, tällä kertaa Dermosililtä hintaan 1,50 €/ 60 kpl. Aika pieni ja hintava pussi siis. Pussin voi ripustaa narulla. Pussin yläpään saa revittyä langan yläpuolelta kokonaan auki perforoitua katkoviivaa pitkin tai sitten voi niinikään katkoviivaa myöten tehdä pohjaan palkeenkielen.Aiemminkin eri näköisen pakkauksen aikaan olen näitä yhden paketillisen käyttänyt. Silloin eka kerralla muodostui muistaakseni nukkaa jonkin verran käytön yhteydessä, mutta ei nyt tällä kertaa. Laput ovat hirmu paksuja ja tukevia, johtuisiko tuosta kuvioinnista. Kuvio ei ole ihan läpi tikattu, olisiko jotenkin painettu tai puristettu. 

A-puoli
B-puoli
Ihan toimivia lappuja, joskaan kuvioinnista ei tuntunut olevan erityistä hyötyä. Linkissä arvioimiini Yves Rocherin lappuihin verrattuna näissä ei tuhtiudesta huolimatta ollut tuota yli-imukykyisyyttä. Normaalia ruokakaupan lörppölurppalappua enemmän nämäkin tietysti imivät nesteitä, muttei häiritsevässä määrin tai niin, että kesken käytön olisi tuotetta tarvinnut lisäillä tms.

Lappuja saa jotenkuten revittyä kahtia tuohon puoleenväliin asti, mutta kerrokset eivät irtaannu kunnolla keskenään tasapaksuiksi osasiksi. Myöskään lapun jakaminen kahteen keskenään yhtä paksuun puoliympyrään ei onnistu ilman saksia.


GOTS-sertifikaatti toki on ansio näille. Olenkin nyt rahatilanteeni parannuttua männävuonna koettanut suosia näitä "reilumpia" lappuja. Ovat melkoisen luksusmaisia nämä silti, tai siis en ole jotenkin sisäistänyt tällaista paksun kunnon tavaran käyttöä vaan laihat ja helposti puolitettavat Euroshopperit tuntuvat luontevammilta vanhasta muistista :) Ja itse asiassa olen myös ommellut itse flanellisia kestolappuja, jotka ovatkin olleet aktiivikäytössä ainakin kasvoveden kanssa. Silmille ne ovat inasen rankkaa kamaa. Taidan jatkossa kehittää lappukäytäntöäni kestojen suuntaan ja pitää kynsille ja silmille niitä suosikkejani Euroshoppereita tai Pirkan ökylapuiksi ohuehkoja Reilun kaupan lappuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti